{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 11 Apr 2019

歐聯八強尋晚到祖雲達斯登場,其中佢地作客面對青春班阿積士,後者可以話係今屆歐聯嘅黑馬,佢地嘅表現實在令人眼前一亮,所以即使祖記擁有C朗拿度亦不一定可以全身而退。

而比賽節奏果然落入主場嘅阿積士腳下,佢地嘅前場迫搶令祖記陷入被動,並不斷喺祖記禁區製造威脅,幸門將施捷斯尼表現出色,加上阿積士球員多次射門亦都未能中龍。

相反,祖記喺上半場即將完結前,憑住一次右路反擊,C朗一次精妙跑友,成功接應隊友嘅傳中球後插水式飛頂,雖然阿積士門將都叫拍到個波,但個波仍然飛入網內。就係咁,祖記帶住1:0嘅領先優勢進入更衣室。

不過下半場一翻黎,阿積士就憑住大衛拿尼斯閃電追平,呢位7號仔喺祖記禁區如入無人之境,首先Cup過簡些路,然後順勢腳內檔Curve向遠柱,施捷斯尼反應唔切個波直飛網仔入。

追成1:1平手後,阿積士仍然壓住祖記黎打,但佢地卻未能夠創造入波嘅機會,最終雙方踢成1:1平手。下仗將會喺祖記主場進行次回合,而祖記將擁有作客入球優勢。不過,千祈唔好唔記得阿積士擁有16強作客逆轉皇馬嘅戰績,所以祖記絕對唔可以掉以輕心。

【宇宙星夢情深】Marvel傳招攬Lady Gaga加盟《銀河守護隊3》與畢列谷巴再續情緣 Marvel 繼續開創讓全部紅星加盟MCU的星級陣容,最新驚喜力作是近日熱傳而外媒有消息指 Lady Gaga 將會加入 Marvel配音做就是浣熊R ...
hobby
【宇宙星夢情深】Marvel傳招攬Lady Gaga加盟《銀河守護隊3》與畢列·谷巴再續情緣 ... ...
27 Jun 2019
【專業耳機】日本SONY宣佈推出全新專業的錄音室監聽耳機MDR-M1ST 專業的錄音室必定要用到監聽耳機,Sony一向是呢方面的專家,不過監聽耳機的最強型號都有四年未更新,如今佢地正式宣佈推出新款,以世界先進技術 ...
hobby
【專業耳機】日本SONY 宣佈推出全新專業的錄音室監聽耳機MDR-M1ST ... ... ... ... .. ...
27 Jun 2019