{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 10 Jun 2019

曼聯門將迪基亞與曼聯嘅合同,將於2020年夏天到期,如果到時雙方亦未完成續約,咁迪基亞將會成為自由身球員,可免費加盟任何球隊。曼聯當然首選係同迪基亞續約,但如果雙方真係傾唔埋,佢地絕對唔想見到迪基亞免費離隊,所以最終可能迫使曼聯要將佢提早賣走。

對於曼聯黎講,佢地岩岩經歷左大起大落嘅一個球季,先有摩連奴被炒,再有蘇斯克查上任,並如有神助一樣踢出超好戰績,但臨近季尾表現卻一落千丈。因此,曼聯今夏必定會有大面積嘅球員變動,好似普巴究竟會唔會離隊呢?甚至連曼聯陣中表現最出色嘅迪基亞亦可能面臨被賣。

曼聯方面當然唔想失去迪基亞,但由於呢位主力與曼聯嘅談判好似無咩進展,所以有傳曼聯如今可能會考慮賣掉只係剩下一年合約嘅佢,以避免人財兩失。

目前為止,對迪基亞有興趣嘅球隊當然不少,其中法甲班霸巴黎聖日耳門有意出手,以迪基亞取代保方,而曼聯則可能會為迪基亞開價6000-7500萬鎊,為左順利令迪基亞轉投PSG,有傳曼聯甚至願意送2000萬鎊比佢,咁樣曼聯仍然可以從中獲得至少4000萬鎊嘅轉會費收入。

不過據聞迪基亞方面則希望可以完成曼聯嘅合同,然後明夏就可以自行決定加盟邊一支球隊,對於佢黎講自由度將會大增,因此唔知曼聯開出嘅2000萬鎊會唔會可以打動呢位球隊多年功臣呢?

【記憶會消失但愛不會】蒼井優最新親情淚作《漫長的告別》同建世代的愛 近來網上有好些分化年輕人和長輩們,試圖散播世代仇恨的影片,其實任何一個有質素的人都知道,不管青年還是中老年,家庭中最重要的元素就 ...
hobby
【記憶會消失但愛不會】蒼井優最新親情淚作《漫長的告別》同建世代的愛 ... ... ... ...
26 Jun 2019
【王子都是這樣的】假如迪士尼故事王子全部都是「奇洛李維斯」! 又係奇洛李維斯,相信好快奇洛就變成男人的公敵,因為佢實在太好了,可能就是呢份童話般的完美,人生不完美的奇洛李維斯被美國洛杉磯畫家crystal ...
hobby
【王子都是這樣的】假如迪士尼故事王子全部都是「奇洛李維斯」 ... ... ... ...
26 Jun 2019