{ SKIP }
文:米  圖:互聯網
POSTED ON 18 Jul 2019

雖然MenClub嘅巴打未必對《大叔的愛》呢套日劇感興趣,但偏偏呢套腐女日劇又成功入屋,吸引眾多女女收看,就連唔睇BL嘅女仔亦都沉埋一份。《大叔的愛》更於2018東京電視劇大賞中奪3冠,而且仲係Twitter Japan喺2018年度中最多被使用嘅Twitter帳號同標籤,可以睇得出《大叔的愛》真係相當有話題性,家下佢仲決定出埋電影版,巴打們唔想同女仔冇話題的話,唔睇都要識少少扮下代表呀!

《大叔的愛》係講述冇異性緣嘅異性戀主角春田創一,被尊敬嘅上司部長黑澤武藏及同事兼室友嘅後輩牧凌太告白,進而展開戀愛喜劇故事。之前MenClub都同大家提及過《大叔的愛》會推出電影版,內容大致係延續日劇嘅結局,講述日劇結局1年後嘅故事,春田經過上海、香港嘅外派後返到日本工作,公司裡面除咗原本熟悉嘅同事之外,仲多咗新人山田正義。喺呢個時候,總公司就派咗前來擔當新企劃小組「Genius7」組長嘅狸穴迅過嚟,並通知春田等人都必須參與新企劃,仲將牧調入企劃小組當中,而呢場總公司同營業所之間嘅戰爭,亦令牧同春田間產生距離……另一方面狸穴迅同山田正義亦分別對牧同春田產生好感,令全部人嘅關係變得更加複雜……

而今次電影版除咗主演三人不變之外,內田理央、金子大地、伊藤修子、兒島一哉、大塚寧寧等班底都會繼續參與電影演出,另外仲加入新演員志尊淳以及澤村一樹。《大叔的愛》電影版將於8月23日喺日本上映,如無意外香港遲下都會有得睇。如果巴打身邊都有女性朋友鍾意呢套日劇,不妨睇下《大叔的愛》電影版最新預告,到時同女仔都多個話題傾下嘛!

Astell Kern x JH Audio推出第三代發燒耳機Layla AION 韓國 DAP 品牌 Astell Kern近年一直都係便攜式播放器的皇者之選,想出街流動聽音響,Astell Kern可能就係最好的選擇,而通常人們會選擇耳機去配合訊源, ...
hobby
Astell & Kern x JH Audio推出第三代發燒耳機Layla AION
22 Aug 2019
【暗黑公主】當世界全面腐壞迪士尼不是樂園公主屍變... 世界腐敗通街斬人虐待老人的事無日無之,我們的眼光角度已經無法再歡欣快活,天真無邪一去不返,即使係迪士尼也不再是樂園,美國有人將迪士尼公主暗黑化, ...
hobby
【暗黑公主】當世界全面腐壞迪士尼不是樂園公主屍變...
22 Aug 2019