{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 12 Jul 2019

較早前皇馬簽入日本年輕中場久保建英,而巴塞亦都唔比皇馬專美,佢地亦確認將會簽入另一日本球員安部裕葵。


即將與巴塞簽約嘅日本球員安部裕葵只有20歲,效力球隊為J League嘅鹿島鹿角,並喺2018年成為J Legaue嘅最佳年青球員,而佢年紀輕輕已經入選成為日本嘅大國腳,司職左翼鋒,而慣用腳則為右腳。

據消息指,今次安部嘅轉會費為110萬歐元,雙方將會簽約3年(及後有2年可選擇條款),而球員將會到巴塞B隊踢球。

日本球員能夠加入巴塞,情況就猶如著名運動漫畫《足球小將》嘅主角戴志偉一樣,佢加盟巴塞後起初都被需要踢B隊,其後先憑住實力成為一隊成員,唔知安部未來會唔會可以好似志偉咁,成為巴塞一隊嘅主要球員呢?

【年度巨片】經典延續《未來戰士:黑暗命運》釋出首回預告 可能我們都老了,電影好像愈來愈多由細睇到大的經典,《未來戰士》算是經典中的經典嗎?反正第六部未來戰士又來了,更霸氣的是經典的名字全部重新出現 ...
hobby
【年度巨片】經典延續《未來戰士:黑暗命運》有全新拍攝花絮 ...
19 Jul 2019
所以話唔好欺壓人咁耐,否則只會引發衝突
hobby
【熱身賽都咁好火?】曼聯及列斯聯球迷大打出手!
19 Jul 2019