{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 06 Sep 2019
Megahouse嘅Full Scale Works系列專門推出1:1 動畫角色頭面具,之前就出過《Tiger & Bunny》嘅Wild Tiger、《叛逆之魯魯修》嘅Zero等面具。而最新推出嘅,就有或者係全世界最多人認得,《機動戰士高達》中馬沙所戴嘅自護軍盔!
通常買得呢啲返去,一係玩Cosplay,一係買黎擺,但唔知點解依家見到呢個軍盔就覺得佢平時都可能好有用。以ABS材料製作,輕量之餘亦有一定堅固性;全高約30cm,雖然好一部份高度來自嗰對一睇就知會被人當係大殺傷力武器嘅角,但都應該適合大部份人佩戴;隨盔附送馬沙護目鏡,有效隱藏身份,不過氣密性應該就唔多好,而且頭盔冇索帶固定都應該會幾易甩。

售價為JPY$27500,即係約HKD$2000,最大問題係下年3月先出貨,趕住用就真係遠水不能救近火
Megahouse
上次條片又紅又暗睇唔清?「好彩」嘅係最新又有流出相同片啦,仲係光天化日之下,睇哂新蝙蝠裝同蝙蝠電單車嘅全相添!
hobby
新片流出 《Batman》盔甲、電單車露全相
24 Feb 2020
【台灣街頭藝術】魔神英雄傳Graffiti 華人也能自由創作 改變街頭文化 Graffiti噴畫街頭藝術,係上一輩的人眼中可能是唔正經,反叛的代名詞,然而凡事都有正反兩面,當一個社會地區正正常常穩定自由,藝術才會開 ...
hobby
【台灣街頭藝術】魔神英雄傳Graffiti 華人也能自由創作改變街頭文化 ... ...
24 Feb 2020