{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 11 Sep 2019
SNK翻炒重拾街機樂趣推出「NEOGEO Arcade Stick Pro」

各位SNK格鬥迷和NEOGEO粉有福了,瘋狂炒冷飯的NEOGEO將會推出一個街機迷為之震撼的好玩意,新 NEOGEO 硬體「NEOGEO Arcade Stick Pro」,係一部內建經典遊戲的街機搖桿,以當年的街機感覺還原加上內置20款的經典NEOGEO遊戲,實際的出售日期價格和內容未知,但可以一提係NEOGEO最經典的當然有拳皇 (KOF)系列,《越南戰爭 (Metal Slug)系列同埋《餓狼傳說》、《侍魂》等SNK大作,想同一大班朋友重拾當年情,快快期待買返去啦

 

 

 

新 NEOGEO 硬體「NEOGEO Arcade Stick Pro」以當年的遊戲主機「NEOGEO CD」控制器設計作為概念,能切換「搖桿模式」與「主機模式」。搖桿模式當然係用佢作操控打機,而主機模式則是買多兩個手制又或是連接5月時廠方宣佈換出的NEOGEO mini,就可以雙打對戰!NEOGEO Arcade Stick Pro 可連接至「NEOGEO mini」或 PC,能作為街機搖桿使用,遊玩其內建遊戲。收錄的 20 款遊戲將會從 NEOGEO 的人氣格鬥遊戲中來進行篩選。

 

 

 

「NEOGEO Arcade Stick Pro」發售日期、價格仲未定出,要等官方公布。

想回到當年街機的熱情,呢件翻炒玩意可能幫到你

記住唔好出街啦!!
hobby
【Workout From Home】Stay Home!在家試做高強度間歇訓練(HIIT)
10 Apr 2020
【音響探奇】德國L.A一種叫「Corona」電離子高音新冠喇叭單元 而家世界聞Corona色變,早前墨西哥Corona 啤酒就因為疫情而停產,係音響世界原來都有一個好特別的德國喇叭品牌Lansche audio,使用獨家的「Corona ...
hobby
【音響探奇】德國L.A一種叫「Corona」電離子高音新型喇叭單元 ...
09 Apr 2020