{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 16 Sep 2019

馬來西亞拿督兼前世界羽毛球一哥李宗偉,較早前因病未能重拾狀態,最終無奈被迫掛拍退役。對於唔能夠再次走上球場比賽,李宗偉非常失望,亦因此而痛哭過...不過日子始終要走落去,佢亦選擇繼續勇敢面對新挑戰,除左成為馬來西亞奧運代表團團長,李宗偉因為唔使再練習同比賽終於有時間去陪老婆,做番一個老公應該做嘅事。

李宗偉康復後表示:「過去在我嘅生活中,我認為無人比我自己更愛我。直到當我見到我老婆得知我患癌症後如何崩潰,我知道我是幸運的,因為我有一個比自己更愛我嘅人。」

「我同自己講一定唔可以放棄,現在我每一下心跳全部都係為左佢。」

而雖然唔能夠繼續站上比賽場上,但相反李宗偉獲得更多嘅自由時間,因此佢兌現當日與老婆嘅承諾,就係去度蜜月,而地點係旅行聖地馬爾代夫。要知道一直以打羽毛球為職業嘅李宗偉,真係完全比唔到時間自己嘅老婆,更何況係去度蜜月。

所以即使唔能夠再比賽,但能夠睇見到李宗偉同老婆可以咁幸福恩愛繼續生活,一切都已經唔再重要了。

著住佢去尋寶啦!
hobby
《Puma x 海賊王》Cell Venom系列第二彈登場!
17 Oct 2019
飛雲機會黎啦!!!
hobby
【新作確認】經典《魔神英雄傳》新作「七魂的龍神丸」2020年登場! ... ... ...
17 Oct 2019