{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 25 Oct 2019
微軟真無線耳機個樣好搞怪左右分離大耳環Surface Earbuds

所有大廠都會推出真無線耳機,出奇制勝就要靠功能同埋特色設計,微軟出品設計當然劃時代,好像兩粒大圓圈的Surface Headphones,未推出就已讓人喜出望外,加上佢同Office 365的深度整合,用左佢可以好方便咁協助完成聽寫、翻譯、控制剪報等office操作, 支援 Microsoft Teams、Office 365、Cortana 數位助理,並提供超過 60 個國家語言翻譯功能,唔止外觀趣怪咁簡單仲好用!

 

微軟的產品向來使用貼心,Surface Earbuds 採用圓形外側的造型設計,帶上耳就係好像一個大圓環,造型誇張,但使用方便透過圓形外側的表面觸控,即可針對不同功能作出操控。大圓環內耳塞部分則採用貼近耳型設計,人體功學貼身舒適。

 

Surface Earbuds 支援快速配對,並能支援不同裝置連接使用,用戶可透過在外側表面滑動,以觸控控制音樂播放連接 Spotify 等播放功能。電池續航表現方面,搭配充電盒將可對應長達 24 小時使用時間

 

Surface Earbuds的價格約為 USD$249 美元(約 HK$1,950),暫定於今年年底正式推出。如果你頂得順或好熱愛呢個造型,Surface Earbuds絕對係今年真無線耳機的白色黑馬!

月光騎士要登場啦!
hobby
【Marvel】Disney+ 全新Marvel劇集《Moon Knight 月光騎士》首波預告出爐!
17 Jan 2022
最近美國聯邦貿易委員會(FTC)就 Meta 收購 Instagram 及 WhatsApp 提出左《反壟斷法》訴訟,最近又傳出FTC再一次調查Meta旗下VR科技公司Oculus VR可能有違《反壟斷法》之嫌,因為其售價明顯較其他品牌的虛擬實境眼 ...
hobby
【太便宜有陰謀】美國FTC指Meta公司OculusVR裝置售價太平可能有違《反壟斷法》
17 Jan 2022