{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 11 Aug 2020
【習慣重口味】渡邊直美真人版哆啦A夢其實已經好正常

 

習慣左重口味,返唔到轉頭,哆啦A夢的主角畢竟係「叮噹」,唔係小夫,如果哆啦A夢有真人版,可能真係日本搞笑藝人渡邊直美最合適,你睇佢宣傳最新電影版「大雄的新恐龍」幾有神韻,我知你會話香港版都有「盧覓雪」,我覺得呢種重口味搞下笑絕對好過滿腦胖虎同小夫。

難得多啦A夢五十週年,人生有幾多個五十年?點解我成個腦都係404完全出錯,哆啦A夢「 大雄的新恐龍」可唔可以回到當年友情純正的年代, 如果真係要搞彎多啦A夢呢個牌頭,不如拍埋真人版啦,我撐渡邊直美真人版哆啦A夢!還是香港給我「雪雪」姐更為親切?


日本電影版「大雄的新恐龍」8月7日即現時日本當地已經上畫,仲有木村拓哉配音。當然香港就例牌會遲d上(疫情更甚!)。但可唔可以還我純淨的哆啦A夢,我知道呢集電影故事講恐龍時代,大雄唔捨得恐龍朋友的滅絕,但當總加速師已來臨,時代的滅絕計時倒數,大雄都要學習綁好安全帶成長起來,是時候長大成人啦大雄,不過唔好受同濟壓力站錯邊學壞!


TEAM-DEMI係由日本公司PLUS於1984年推出、一個盒內收納7款文具嘅產品,由於當年呢個設計既美觀又方便,最後TEAM-DEMI賣出超過650萬套。而日本設計師深澤直人就決定重新設計新世代嘅TEAM-DEMI,加強咗產品嘅極簡氣息 ...
hobby
【設計】文具控請入 極簡文具盒套裝 「TEAM-DEMI」
18 Sep 2020
美國明星素來都唔會怕講政治,呼籲大家去投票行使公民權力更加係成日都見,例如早前「美國隊長」Chris Evans「大雕照」後第一個Twitter貼文,都係叫大家去投票。而另一Marvel男演員、號稱「MotherFxxker本尊」嘅Samu ...
hobby
【影視】Samuel L Jackson教你用15種語言講「DLLM」
18 Sep 2020