{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 21 Jul 2021

《龍珠》作為日本國民漫畫,其受歡迎程度已經係達到全球性,雖然近年嘅新作比人覺得了無新意,頂多就係頭髮又換下顏色,但係仍然極多Fans期待接落黎嘅故事。而黎到《龍珠超》最新一話,「千年老二」比達將可能擁有超越悟空嘅力量。

作為故事嘅第二男主角,比達一直比第一主角悟空壓制,就算佢點努力力量都係會被對方超越。不過近期兩位主角開始出現進化分歧,其中悟空主力由天使維斯指導而獲得「自在極意」力量,比達則由破壞神比魯斯指導下而獲得「破壞」嘅力量。

黎到最新話,即使悟空動用全力嘅「自在極意」,亦被獲得宇宙第一力量同時憎恨著撒亞人嘅格蘭諾拉打敗。就係咁悟空退場比達上陣,而從最新嘅截圖可以睇到,比達雖然開頭被對方打到吐血,但佢突然發動變身,雖然未證實但估計應該就係起用新力量「破壞」。

今次嘅變身最特別之處就係比達嘅眉毛完全消失,比佢嘅M字眼消失得更徹底,同時預計佢嘅髮色好大機會變成紫色,就係黎自比魯斯嘅「破壞」力量。

究竟今次比達會唔會可以首次搶盡風頭,超越悟空由佢打敗今次嘅最強對手呢? Fans們一定要拭目以待啦!

全球最愛歡迎社交媒體原來並非Facebook,而係近年非常受青少年歡迎的抖音(TikTok)。係2020年全球下載數量調查當中,以最高的下載數量首次超越Facebook,成為當今世上最受歡迎的社交軟體。截至目前為止,字節跳動於 ...
hobby
【估唔到吧】全球最受歡迎社交媒體原來係抖音(TikTok)全球最高下載量
05 Aug 2021
每屆奧運馬術三項賽,主辦國都會喺場地障礙賽項目加入該國特色元素,今年日本就以浮世繪《神奈川沖浪裏》、日本橋、青海波紋、達摩不倒翁、櫻花等傳統元素分別製作出12個障礙物。不過日前所舉辦嘅障礙賽,有過半騎師 ...
hobby
【東奧】達摩不倒翁障礙物嚇親馬匹?馬術三項賽過半騎師被扣分
05 Aug 2021