{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 06 Sep 2021

有別以往嘅Marvel電影,最新一集《尚氣與十環幫傳奇》就以華人英雄尚氣為主角,因此加入大量華人角色,其中就包括我地嘅香港影帝梁朝偉。

相信梁朝偉有幾好戲我地香港人應該係人都知,基本上一個眼神已經完全交代晒啲戲。而今次電影主角尚氣劉思慕,就係第一次同我地呢位影帝對戲,並直言對方真係一名「傳奇級」演員。

劉思慕表示,梁朝偉拍戲沉著冷靜、風格含蓄但極具表現力,每一日嘅拍攝就好似大師一樣。特別係佢嘅靜止狀態,只靠眼神就已經可以傳遞出非常情緒化嘅感覺,而這令佢感到平靜並且自在。而劉思慕坦言自己可以望住梁朝偉嘅眼神好幾個鐘,而正因為咁令佢非常鍾意呢次拍攝工作。

其實可以望住梁朝偉對眼,真係有邊個可以頂得住? 男人都係咁話....

唔使講到動畫化咁遠,相信井上老師肯繼續畫埋落去,Fans們已經心滿意足。
hobby
【動漫】《奧術》製作團隊希望將井上雄彥《浪客行》動畫化
17 Jul 2024
雖然都係叫《喋血雙雄》(The Killer),不過劇情就完全唔同晒,但同樣有白鴿。
hobby
【影視】吳宇森回歸執導!美版《喋血雙雄》公開首部預告
17 Jul 2024