{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 30 Mar 2022
【令人興奮系列】日本Cheerio汽水機三月推出「焦糖爆谷味汽水」

日本好多創意口味,三月份最新就推出左焦糖爆谷味汽水。一種非常奇怪又瘋狂的味道,黑暗中重溫電影院狂食焦糖爆谷的感覺!東京Cheerio Japan的自動飲品機向來多不同的有趣飲料,今個月推出令人興奮系列的第二彈「焦糖爆谷味汽水」,第一彈已完結係「台灣古早味蛋糕汽水」,之前仲有韓國泡菜味汽水都係不容忽視大作,他日再踏上日本國土旅行會唔會想挑戰一下!?


Twitter上對呢種奇怪飲品的評價係“一種奇怪而神秘的飲料”。Cheerio Japan公司飲品向來有趣,主打作1986年起推出係外國都好紅的超生命體碳酸飲料Lifeguard。顧名思義,新作係一種叫做焦糖焦糖爆谷口味碳酸飲料超級限量產品。如果你係自動售賣機見到「焦糖爆谷味汽水」有三種包裝設計,飲品味道很微妙,如果有時間有空間應該如紅酒一般倒出來用紅酒杯聞下焦糖爆谷香味,陣陣燒焦的焦糖的甜味 ,有古早電影院的情懷!鐘意食焦糖爆谷的你一定會滿意!聽講味道相當令人驚喜,有濃烈焦糖味,行過路過見到汽水機有絕對要買返兩三枝自用兼送禮!



每年暑假都係動漫發力之時,而今年暑假除咗有爆紅動漫《SPY x FAMILY間諜家家酒》播出第一季Part 2,仲有《龍珠》推出最新劇場版《龍珠超劇場版:超級英雄》、以及《One Piece》最新劇場版《One Piece Film RED》, ...
hobby
【本地活動】安妮亞喜歡這個! TAMASHII FIGURE FES夏日電影館旺角開催
12 Aug 2022
最近日本玩具廠商Takara Tomy與Canon合作,以無反相機EOS R5及RF 24-104mm f/4 L鏡頭為原型,推出博派「柯柏文 R5」及狂派「Refraktor R5」玩具模型。
hobby
【玩物】Takara Tomy x Canon 聯乘推出《變形金剛》柯柏文 R5模型
12 Aug 2022