{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 11 May 2022

【解禁】Elon Musk話封鎖特朗普係錯誤,收購Twitter交易完成後就會撤銷禁令

Elon Musk斥資 440 億美元收購 Twitter之後,勢將其改造成心目中享有言論自由的網路平台,而第一件大事可能就係解封美國前總統特朗普!至於會唔會高調邀請特朗普回歸Twitter 已成為美國熱門話題。早前特朗普講過唔會再返Twitter發言,因為佢已擁有自己的社交平台TRUTH Social。


Twitter成功被收購會有咩新發展係大家議論紛紛之事,而作為推崇自由言論的Elon Musk係近日一場金融時報座談活動上提到到「永久停權情況屬於非常罕見,只會係針對電腦帳號、詐騙帳號、垃圾訊息帳號等」,佢明言講到認為封鎖特朗普係不正確的。


馬斯克更表示如果完成收購暫時接任CEO的話「我將會撤銷對特朗普永久禁令」,不過佢又搞鬼指出現時「我仲未擁有 Twitter,所以呢個唔係肯定發生的事,萬一最後我無成功收購 Twitter點算?」


特朗普上年年初被Twitter甚至幾乎所有美國主流媒體永久停權,原因係因為其個人言論同背負激發國會山莊暴力衝突「黑鑊」。其Twitter帳戶一度有超過8000萬追隨者。未來當Twitter易手後,特朗普帳戶終於有望重建天日!



隨住Netflix人氣劇集《Stranger Things 4》將於5月27日播出,日前官方就率先公開第一集首8分鐘片段!帶大家回到1979年,主角「Eleven」所在嘅實驗室... iframe width="560" height="315" src="https://www.yout ...
hobby
【影視】《Stranger Things》第四季公開首8分鐘片段!Eleven失控狂殺人?
23 May 2022
近日傳出一個令海內外電視劇迷震驚消息,話說亞視可一不可再巔峰劇作《我和殭屍有個約會》傳出翻拍會分電影版同翻拍電視版,其實重拍翻拍改篇都唔稀奇,奇在呢部1998年播出作品去到2022年居然想原班人馬重新翻拍新電 ...
hobby
【震驚海外】亞視巔峰作《我和殭屍有個約會》傳出原班人馬重新翻拍嚇親人
23 May 2022