{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 22 Jun 2022
【腿張開人自然前傾】美婦科醫生拍「抖音」教女士正確小便方法話好多人「屙尿錯姿勢」

常言道抖音一嚮父母白養,不過有時都有例外冷知識!美國一位婦科醫生Teresa Irwin最近就係抖音拍片分享女性出外小便的「正確方法」,話說除左特色踎廁所大法外,好多女士為方便都會習慣雙腳合併靠攏坐住上廁所,其實這是錯誤的姿勢,一位美國婦產科醫師分享短片示範「女性上廁所的正確方式」。話說用錯方法有好多壞處,而正確的去廁所小便姿態先至最乾淨衛生對身體有益!

咁點先為之正確的女性小便方法?原來大多數女性所使用的方法都係唔正確!踎廁所其實反而都無咩問題,但對長者或行動不便人士而言踎廁所係好辛苦!而好多人習慣雙腳合併靠攏坐住上廁所,但咁樣原來係錯誤而非對身體最自然最好姿勢!根據呢位美國婦科醫生話上述所講錯誤姿勢會讓會陰部位的肌肉產生壓力,好容易造成排尿唔乾淨,尿液可能會殘留係膀胱裡,長期用錯誤姿勢上廁所,恐導致尿失禁、排尿障礙,甚至於造成尿道反覆感染發炎,嚴重者甚至可能引發腎衰竭。


Teresa Irwin以抖音拍攝影片分享親自示範女性正確上廁所的姿勢,先坐係馬桶上後,要「學男性牛仔一樣,雙肥張開與肩同寬,然後將雙手放靠係大腿膝蓋上,身體自然前傾,順其自然排尿而出,就能將體內的尿液排泄乾淨」。當然我相信好多人睇完抖音都唔會深信,因為大家都依然認為抖音係好難辯析真相!唔知你信唔信?



雖然Johnny Depp控告前妻Amber Heard誹謗案早於6月1日就已經由JD勝訴作結,坊間亦一早接受AH敗訴嘅事實,但AH方似乎拒絕認命,決定死戰到底。據知雙方律師日前回到法官Penny Azcarate面前作最終裁定前嘅最後一次聽證 ...
hobby
【AH上訴】死戰到底!AH拒絕和解先賠8600萬再上訴
27 Jun 2022
由Margot Robbie及Ryan Gosling共同主演嘅真人版《Barbie》,目前正在如火如荼拍攝,預計2023年7月上映。近日網上就流出多張片場照,可見兩位一粉一黑有講有笑,但就未見其他演員登場。 片場照(圖 ...
hobby
【影視】真人版《Barbie》片場照曝光 Margot Robbie、Ryan Gosling粉黑牛仔造型
27 Jun 2022