{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 08 Nov 2019

快艇核心Kawhi Leonard喺尋日與公鹿嘅比賽中輪休,令球迷未能睇到Leonard大戰「字母哥」嘅精彩鏡頭,同時外界亦都批評快艇輪休Leonard,係對球迷及NBA不負責任嘅行為。

而作為「籃球之神」嘅Michael Jordan,每逢上陣佢都會係場上嘅焦點,所以對方總係會以最高級嘅防守去招呼Jordan,同時Jordan亦都係非常落力去防守,但其生涯15個球季中卻有8個球季全勤打足82場,與現時嘅球員不時進行輪休非常不同。

如今作為黃蜂隊嘅老闆,據消息指佢每年都會同球員講:「你拎緊嘅係82場比賽嘅工資呀!」因此,我地可以知道Jordan係絕對唔同意如今聯盟大多數球隊為左贏總冠軍嘅所謂「負荷管理」。

不過,唔知係咪就係因為Jordan唔支持「負荷管理」,導致球員無論係咪背靠背比賽都傾盡全力,令球隊戰績長期唔達標,自從2015-16球季後都未打入過季後賽。

終於打低Wilder啦!!
sports
【冠軍易主】Fury擊敗Wilder搶左WBC金腰帶!
24 Feb 2020
所謂人不可以貌相,原來基爾獲加(Kyle Walker)在場外的「射術」可能比前鋒更出色,因為他成功「醫好」不育辣妹,今已懷孕24周!
sports
玄火 - 曼城「聖手」專治不育
24 Feb 2020