{ SKIP }
文:MenClub 玄火  
POSTED ON 06 Mar 2020

青梅竹馬就一定要娶/嫁?男人唔娶,通常會背負污名;女人唔嫁,只會獲贈「值得更好」。在26歲生日前夕,英格蘭一號門將Jordan Pickford,正式與初戀女友Megan Davison註冊,睇個樣都知係老襯樣,祝你好運!

愛華頓門神Pickford日前在兒子Arlo和5名親友見證下,與青梅竹馬的Megan簽紙結婚,預期今年5月補擺喜酒,實行在歐洲國家盃前沖喜一下。兩個人名副其實由細玩到大,同一間學校讀書,拍拖時男的16歲,女的14歲,當時有冇「衰十一」睇怕只有天知地知,總之,兒子是在去年出世,多年來非常安全。

不過,除了大量祝福之外,不少球迷開始擔心Pickford的事業會進一步走下坡。嫁個有錢人是女人的夢想,呢位年少成名的英格蘭土炮門神,周薪為10萬鎊,但Megan的大使程度比起國家隊Wags成員有過之而無不及,甚至令人覺得炫富、揮霍。擁有龍躉下盤和進化「膠樣」,她經常在IG大晒名牌手袋,包括3000鎊的Chanel、1500鎊的LV等,連一對布鞋都價值700鎊,絕對是「高調做人」的表表者。

Megan畢業前,男友已是英超球星,即使順利完成3年大學,修讀幼兒管理,畢業後也無正式打工,似乎不務正業。除了奢侈品之外,她與網民分享最多的,就是閒閒地每晚近1000鎊的酒店,比方說,2018年世界盃後與Pickford去加勒比海度假,所住別墅每晚2500鎊,住了一星期已等於普通人半年人工。更甚的是,她手上所載的求婚戒指,鑽石達4.5卡,售價50萬鎊,夠我們在香港買上車盤。

毫無疑問,兩口子在兒子出生前,早已衣食無憂,Pickford出入駕駛的是林寶堅尼,價值16萬鎊,一家住在210萬鎊的黃金地段豪宅,5間睡房、天店以及私人影院等。2016年,Megan花了1000鎊購買了一頭寵物狗,然後再打扮到唔似狗,估計造型支出不少於500鎊。2017年,兩人曾為了前往倫敦觀看拳擊比賽,乘搭每次1萬鎊的私人飛機。

大花筒只是其次,愛晒命先衰,兼且又沒有正式工作,Megan選擇先簽紙後擺酒,看來都有其他考慮。老實講,Pickford近兩季水準下滑,今季更有唔少甩轆場面,唔通係婚前恐懼,想悔婚又唔敢?去年12月在酒吧,他飲大兩杯,即時上身,跳上枱亂舞一番,仲被拍片放上網,醜到無朋友,睇得出壓力真係好大。

你睇C朗揀老婆,寧願唔要名模,選個素人,就知成功男人背後都有個出色的女人。巴打,咁就一世,揀老婆前真係要同勤洗手一樣,諗多幾次先好決定呀!

今季英超前途未卜,榜首利物浦震騰騰,分分鐘要同首座英超冠軍含淚說再見,但原來在英國球壇內,有隊波已肯定比他們慘得多多聲,慘慘豬呀!
sports
玄火 - 呢隊波肯肯定慘過利物浦
01 Apr 2020
生意不景氣,企業最常做的就是裁員和減薪,但是賺到印印腳時,員工未必獲得加薪或派花紅。當年環球經濟大蕭條,「經營之神」松下幸之助保住手足,一個都沒有炒,卻能扭轉頹勢,帶領Panasonic(松下集團)衝出亞洲,值 ...
sports
玄火 - 富豪球星拒減薪算唔算自私?
31 Mar 2020