{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 24 Oct 2021

四年一度嘅世界盃,明年就會再次上演,地點為阿拉伯國家之一嘅卡塔爾,同時呢次世界盃亦都係疫情之後首次舉辦的,究竟情況會係點呢?

雖然疫情之下,卡塔爾世界盃應該都會嚴重缺少觀眾,但係亦無阻佢地背後擁有「無限金錢」嘅大水喉。近日,卡塔爾世界盃足委就宣佈,已經同「萬人迷」碧咸「咸爺」簽約,佢將會成為今次世界盃嘅指定代言人,而費用高達1.5億英鎊!

有媒體就指,咸爺其實早於今月月初已經親自飛抵卡塔爾,並對今次世界嘅球場進行視察,並與當地嘅一啲政要、足委嘅人會面。

擁有咸爺加盟,相信今次卡塔爾世界盃嘅號召力應該會大幅增加,不過就算今次旅行或入場人場唔多,對卡塔爾都無咩大影響嘅,佢地擁有咁多石油及天然氣呢啲根本唔至在啦。

減肥係大部份人嘅終生事業,所以屋企或多或少都會有啲健身器材存在。問題係啲健身器材通常都又重又大而且仲幾樣衰,放喺屋企都真係幾破壞觀感。好在日本Mizuno近日就同美國花生動畫聯手,推出一系列《Snoopy》運動用 ...
sports
【健身】最可愛健身用具 Mizuno推Snoopy公仔啞鈴
20 Jan 2023
阿根廷贏得世界盃冠軍後,球員們紛紛與親友於場內慶祝,殊不知土耳其網紅廚師Salt Bae突然亂入同多位球員合照,更捧起大力神盃,行為引起大批球迷不滿,更被製成各種Meme圖瘋傳。事隔多日,FIFA終於發聲明表示會展開 ...
sports
【菠蘿雞】Salt Bae落場捧盃捉美斯合照惹爭議 FIFA:將展開調查
23 Dec 2022