{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 09 Dec 2021

雖然疫苗已推出有一段時間,但係唔少人依然對佢地非常抗拒,並拒絕打呢啲隨時有副作用嘅友苗。而網球一哥祖高域就係其中之一,不過呢位傳奇球手近期可能就會打針了....

自從疫苗推出以來,祖高域一路都非常抗拒,並態度強硬。不過,近日澳網即將舉行,作為衛冕冠軍嘅祖高域就諗緊去唔去參加。當然,祖高域非常想去,因為呢次賽事將比機會佢奪得生涯第21個大滿貫冠軍,成為歷史第一。

可惜嘅係,由於澳洲遵循嚴格防疫政策,規定外籍旅客只有提供接種疫苗證明才能入境,因此咁樣代表祖高域想要到澳洲衛冕澳網冠軍頭銜,佢都係必須打針的,而最新嘅消息就指,祖高域已經確認參賽,所以亦代表左佢為左第21冠,可能已經偷偷去左打針了,又或者佢可以有啲方法免卻打針要求。

都明白嘅,今次澳網賽事令佢有機會一口氣超越費達拿及拿度,成為歷史最多大滿貫嘅球手,試問有邊個球員會放棄呢個機會呢? 不過究竟疫苗打完之後有咩反應,就祝祖高域好運了。

660美元一個,你會唔會拎去打先?
sports
【唔需要比】全新 Prada 黑色型格籃球登場!
24 Jan 2022
美國康乃狄克州Hamden鎮嘅聖心高中女子籃球隊,本月初於地區聯賽中,主場大勝Lyman Hall高中88分,但佢哋嘅教練唔單止冇被人讚教導有方,仲被校方罰停賽一場,就連校長都要出黎道歉。原因?贏得太盡喎! Jason ...
sports
【凡事太盡?】美國高中女籃大勝88分 贏得太盡教練被停賽
19 Jan 2022