{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 06 Jan 2020
【耳機跨界合作】Klipsch X McLaren Formula 1車隊合作新耳機系列

 
 
美國影音業名牌Klipsch最近伙拍一級方程式賽車麥拿侖車隊(McLaren)簽署左多年的贊助合約。為左慶祝呢個商業大結連,Klipsch將於旗下耳機產品推出一系列McLaren Formula 1耳機新系列,今次推出三款麥拿侖Papaya Orange別注新耳機,迎合一下F1賽車迷同音響發燒友。當然你仲可以選擇普通版本的Klipsch耳機,平過麥拿侖F1版本。

今次Klipsch總共推出三款全新McLaren耳機系列,包括旗艦無線耳機Klipsch x McLaren T10 True Wireless入耳式耳機,第二對係真無線耳機Klipsch x McLaren T5 Sport,以及頭載式無線降噪耳機Klipsch x McLaren HP1。




Klipsch x McLaren T10 True Wireless入耳式耳機作為旗艦新耳機。聲稱“比當今任何其他真無線耳機都要更細,更輕”。每個耳塞的內部構造均基於屢獲殊榮的Klipsch X10i入耳式耳機的平衡電樞設計。作為已有十年歷史的旗艦新改款,聲音絕對無得頂。新耳機將於2020年秋季推出,旗艦定價係999美金。

唔想用到最「金」可以選擇退而求其次的無線耳機Klipsch x McLaren T5 Sport。呢隻耳機雖然無咁型仔同好聲的設計,但都一樣擁有八小時的電池壽命,並帶有靚靚F1無線充電盒,可以提供額外的24小時電力。加上“加固型”防水設計(防護等級IP67),完全無示汗水同雨水。三種尺寸的耳翼提供最佳貼合度,此外仲有Klipsch橢圓形耳塞和記憶耳棉的選擇。T5 Sports同樣秋季上市,售價249美金。

除了兩對真無線耳機外,還有一對降噪頭載式耳機,Klipsch x McLaren HP1。係一集全新無線降噪設計,帶有“超豪華”記憶棉耳墊,具有透明模式和30小時的電池壽命,售價549美金。

當然,如果你覺得同McLaren車隊合作會不正常搞高售價又或者你係其他車隊車迷,唔緊要,廠方有推出標準版本耳機選擇,少左橙色McLaren F1設計,係可以平返少少。當然美學上都有一點缺少算是一種遺憾。

將於美國舉行的CES 2020上,Klipsch將正式發表相關新型號。年度最佳新秀和McLaren F1車手Lando Norris更加會係聽日1月7日中午11點係Klipsch展位上,一起發表紀念產品的大合作。Klipsch x McLaren系列耳機,一個跨創域的商業合作大計。





Tesla創辦人Elon Musk亦用個人Twitter轉推,淡淡地留咗句「說真的,之前跟Bill Gates的對話都不是很有趣。」似乎是反擊Bill Gates指電動車未準備好嘅言論。
tech
Bill Gates讚你唔買你 Elon Musk嬲嬲「同佢講嘢唔有趣」
20 Feb 2020
係咪真係work既呢?
tech
【食鹽+水 自製消毒水】小米有品眾籌呢部機係咪真係得?
20 Feb 2020