{ SKIP }
文:MenClub 艾力克  
POSTED ON 30 Nov 2022

雖說華為受美國制裁後,智能電話業務大受影響,但周邊產品方面就繼續「創新」。最近網上就流傳一件名為HUAWEI WATCH Buds嘅新品,將智能手錶同真無線耳機二合為一。

從片中可見,呢款華為智能手錶採用揭蓋式設計,將錶盤揭起就可以見到一對迷你藍牙耳機,合返埋個蓋就可以對耳機充電,而且機身整體上亦唔算太厚。據消息指將於12月正式發售。

查實早喺今年3月,華為就向歐盟申請一項名為「smartwatch with bluetooth earbuds」嘅外觀專利,當時嘅設計係打算將耳機收藏喺錶身兩端位置或者錶帶上。

資料來源:screenrant
人工智能聊天機械人「ChatGPT」自去年11月推出後大受歡迎,能夠幫助用戶翻譯文本、寫email、修改文法甚至乎吟詩作對,三個月都唔夠活躍用戶已已突破1億人。最近有消息指,中國科技巨頭百度亦不甘後人,計劃今年3月推 ...
tech
【人工智能】消息指百度正開發類似ChatGPT的AI聊天機械人
02 Feb 2023
俗話有云,「愛」並不是講出來就可以,是要「做」出來的請不要曲解我的意思,我只是希望提醒各位男士:情人節即將到來,不論是為了氹女友高興,還是求生意志的展現,都是時候為你的女朋友準備一份特別的禮物了!送花 ...
tech
【情人節】女生最愛!暖男風情人節禮物指南!
01 Feb 2023