{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 29 Nov 2022

早幾年新聞好流行提起「一帶一路」,不過隨住世界政局改變,最近期提起「一帶一路」,已經係解釋緊柬埔寨個KK園區究竟係點樣黎。新聞上嘅一帶一路冇人提唔緊要,日本寫真界就仲有人記得「一帶一露」,而佢就係日本IG寫真女王「似鳥沙也加」!

其實我哋早於2017年就已經介紹過似鳥沙也加,佢嘅成名之路開始於2016年,當時佢於自己個IG發佈自己影嘅性感寫真而打響名堂,被譽「IG寫真第一人」。由於佢啲寫真露出度…呀唔係,係誠意十足,所以好快就人氣急升。後來更一步一腳印咁打入主流媒體,去年IG Fans人數突破100萬,日本媒體稱之為「IG寫真女王」,多年亦為N本雜誌拍過N次寫真,真係睇到大家腳都軟埋。

不過,原來似鳥沙也加一直都冇出過實體嘅寫真集,直到今年先首次推出名為《Ribbon》嘅第一本。Ribbon點解呀?絲帶。點解本寫真集叫絲帶呀?因為喺寫真集入面,佢有一個造型就係用條粉紅色絲帶遮住兩點上陣!日本嘅一帶一露果然係特別吸引!

IG:uw.sayaka

香港地地方淺窄、加上大家生活繁忙,浸浴呢家嘢通常都係去Staycation先有閒情逸志做。不過對於日本人黎講,浸浴、浸溫泉可以話係生活習慣之一,甚至有人嘅興趣就係週圍咁浸。好似今日要介紹呢位「高山みれい」咁,就 ...
girls
【深夜」熱愛浸浴的童顏寫真女星 「高山みれい」
07 Feb 2023
縱然AKB系女團近年嘅人氣有所回落,但無可否認嘅佢,佢哋一直以黎為日本演藝發掘出唔少有外貌、有才華、有身材嘅新人,甚至即使係中途卒業嘅成員,往往都能夠於卒業後以「前AKB成員」身份爭取報導,好似以下落黎要介 ...
girls
【深夜】個名好特別 前AKB成員「達家真姫宝」初寫真即全裸
06 Feb 2023