{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 29 Sep 2022

「L樣」呢個字,大多數時間都係用黎形象啲衰格嘅人,但你又有冇諗過,原來女性真係會憑你「條L個樣」黎評定你嘅人格?近期公佈嘅一個美國研究就顯示,原來女性會將包括形狀、粗幼、長度、甚至毛髮多寡嘅不同「L樣」,與不同人格特質作出聯繫,換言之佢望一望你「條L個樣」,佢就會對你整個人產生評價。

圖片:Unsplash

卻說來自美國New Mexico Highliand大學嘅心理學助理教授Thomas Brooks,有日留意到一個有用交友App嘅同事,同大家討論緊佢收到嘅男性下體照,「同呢條L個主人拍拖會點點點」、「呢條一睇就知唔係好人」之類。由於好奇係咪所有女性能夠單憑一張下體照,而對該名男士嘅人格作出評價,於是Thomas Brooks就上網搵咗24張形態、大小各異嘅下體照,再搵咗絕大多數係女性嘅106位大學生,要求佢哋睇完啲下體照後,回答如「呢條係形狀非常典型/正常嘅下體」、「呢條係吸引嘅下體」、「呢個人外向、熱情」、「呢個人緊張、容易傷心」等11條問題。

圖片:Unsplash

整理完之後,就發現女性的確會認為不同下體係代表緊不同性格特質。例如「典型下體」就與「吸引度」有正面關係,而且女性會覺得擁有「典型下體」嘅男性於床上表現良好、更盡責、更親和而且對於新事物更開放;另一邊廂,如果下體相對較幼,或者較短,女性就會認為該名男性較為「神經質」。簡單啲黎講就係下體越粗、越長,女性就會認為你嘅性格越好。另外值得一提嘅係,女性會將「冇修剪過嘅下體毛髮」以及「一根不剩嘅下體毛髮」同樣與負面性格特質作關連,換言之最好嘅下體毛髮應該係「有修過,但又唔好冇哂」。

資料來源:Personality and Sexual Perceptions of Penises: Digital Impression Formation

早幾年新聞好流行提起「一帶一路」,不過隨住世界政局改變,最近期提起「一帶一路」,已經係解釋緊柬埔寨個KK園區究竟係點樣黎。新聞上嘅一帶一路冇人提唔緊要,日本寫真界就仲有人記得「一帶一露」,而佢就係日本IG ...
girls
【深夜】傳說中嘅一帶一露!似鳥沙也加首本實體寫真
29 Nov 2022
本地結婚資訊媒體生活易 (ESDlife)早前公佈2022年全港結婚消費調查,當中主要都係講下結婚要使幾錢、人情又應該畀幾錢咁,但原來調查仲有問到香港男女會結婚嘅原因,以及認為係好老公、好老婆嘅條件,而正正就係呢個 ...
thezone
【兩性】本地研究指四成港男視靚女、好身材為好老婆條件
29 Nov 2022