{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 18 Nov 2022

日本女子學生嘅運動褲,亦即大家俗稱嘅「布魯馬」,乃係唔少人自細就希望親眼見到嘅「神物」,可惜嘅係據報近年日本學生都開始唔著布魯馬,所以就算你投胎去日本做高校生都未必可以見到。不過學校見唔到唔緊要,因為YouTube可以見到!

卻說日本YouTube上有個叫「全力ブルマ」嘅頻道,名稱係致敬有多年歷史嘅日本著名綜藝節目、搵女藝跑上斜路嘅《全力坂》,不過就改為「ブルマ (布魯馬)」,實際內容就係搵黎一班日本女仔著上布魯馬運動服進行各種「愚蠢的挑戰」,當然亦有跑上斜嘅環節,整體走一個「少少咸、多多趣」嘅風格。不過大家或者有留意到,呢個頻道啲女主持好似……非常熟口熟面?

其實你冇認錯!因為「全力ブルマ」呢個頻道,本來其實係AV經理人公司Diaz Group嘅官方頻道,只係後來轉型用布魯馬挑戰黎做主題。而頻道中出鏡嘅女主持,當然就係Diaz旗下嘅女優,當中包括「暗黑謝安琪」友田彩也香、東凛、卯水咲流等大前輩,亦有今年出道嘅咲野瑞希以及杏奈,近來仲有改名做「水川潤」嘅「由愛可奈」復出加盟,可謂睇頭十足!

早幾年新聞好流行提起「一帶一路」,不過隨住世界政局改變,最近期提起「一帶一路」,已經係解釋緊柬埔寨個KK園區究竟係點樣黎。新聞上嘅一帶一路冇人提唔緊要,日本寫真界就仲有人記得「一帶一露」,而佢就係日本IG ...
girls
【深夜】傳說中嘅一帶一露!似鳥沙也加首本實體寫真
29 Nov 2022
本地結婚資訊媒體生活易 (ESDlife)早前公佈2022年全港結婚消費調查,當中主要都係講下結婚要使幾錢、人情又應該畀幾錢咁,但原來調查仲有問到香港男女會結婚嘅原因,以及認為係好老公、好老婆嘅條件,而正正就係呢個 ...
thezone
【兩性】本地研究指四成港男視靚女、好身材為好老婆條件
29 Nov 2022