{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 17 Jan 2024

一般人想識新朋友,一係就靠朋友介紹,再唔係就去上興趣班、玩下交友App咁。但日本有一名48歲男子,就因為選擇咗一個非一般嘅方法,試圖結識一名24歲嘅便利店男店員而最終被捕。至於佢選擇咗個咩方法呢?簡單黎講就係「黑絲、彎腰、屁股」。

圖片:日テレNEWS NNN

據日本媒體披露案情指,去年12月2日清晨四點半左右,嫌疑人「嶋義和」去到愛知縣名古屋市內某間便利店中。當時嘅佢上身著住完整衣服,但下身就僅穿——注意,係「僅穿」——一對黑色絲襪。據知嫌疑人進入便利店後先係閒逛咗一陣,然後就去到正對住收銀機嘅貨架前,假裝彎腰查看貨物,實質就係向收銀機後嘅24歲店員展示佢藏於黑絲之下嘅屁股。報導指當時嫌疑人仲將屁股「左右搖擺」,而且佢對絲襪有破損,所以仔細睇的話,係仲見到肉嘅。

於是便利店方面就立即報警,警方隨後亦將嫌疑人拘捕。據知嫌疑人向警方表示,「我以為向佢展示我個屁股,大家就可以做朋友」,變相承認犯案。

資料來源:日テレNEWS NNN

俗語有云:唔怕生壞命、至怕改壞名。但改咗個好名,又係咪真係會「人如其名」呢?近日日本一位農務系教授就因為個名改得太正氣而引起熱議,而佢個名就係超中二嘅「執行 正義」。 blockquote class="twitte ...
thezone
【日本】「執行正義」!! 日本農務系教授名字超中二
22 Feb 2024
一個新人要於日本寫真界取得成功,除咗要依賴佢本身嘅「硬件」之外,其實仲需要好多其他因素配合,例如本身有冇特別嘅資歷,可能打過咩工、做過Model偶像等,有嘅話就更容易吸引到雜誌為你製造話題。而今日要介紹嘅 ...
girls
【深夜】奇蹟的八頭身 寫真界神秘新人「あんもち。」
21 Feb 2024