{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 24 Sep 2020

雖然英超新一季已經開始,但我知好多利物涌迷都仲係沉醉喺上季奪冠嘅興奮之中——因為每次睇波我啲利記Fans朋友都會趷個頭出黎提一提我 (利申曼)。咁實際上大家又真係未慶祝完嘅,好似德國啤酒Erdinger咁,就為咗利記教練高普推出「高普冠軍紀念版 Erdinger小麥白啤酒」啦!

德國啤酒為德國教練慶祝,好合理呀係咪?但要留意Erdinger係為高普慶祝,而唔係球隊 (大家都知利物浦同邊間啤酒熟啲),所以個罐大大個高普樣、簽名,又係紅色底,但就冇利物浦嘅元素。而啤酒本身,就係德國巴伐利亞傳統釀製嘅Erdinger Weissbräu小麥啤酒,口感細膩、果香獨特、清爽順喉。

高普冠軍紀念版 Erdinger小麥白啤酒(500毫升罐裝將於2020924日喺指定香港OK便利店(Circle K) 、士多 Ztore限量發售。

講起中國白酒,大家第一時間諗起嘅會係茅台、高梁、女兒紅,而個情景如果唔係現代中國式應酬 (或者去飲啦下),就一定係武俠小說入面個大俠叫個小二「來兩斤好酒,切半斤牛肉」,反正就係唔會西方元素喺入面。但呢個 ...
watchesandwine
【佳釀】英國製中國白酒 「白酒協會」超乎想像
21 Oct 2020
潮流興環保,各個領域嘅不同品牌都以環保之名推出新服務或新產品當然都有啲品牌係拎走你啲嘢就當係環保嘅反正環保就係一個提升品牌形象嘅好方法啦。不過有啲品牌係扮環保,有啲就係真環保,好似日本嘅Ethical Spirit ...
watchesandwine
【佳釀】日本八萬杯Budweiser被棄 重製成「Revive」氈酒
21 Oct 2020