{ SKIP }
文:MenClub Dio
POSTED ON 22 Feb 2024
70萬美元車價,全球限量19部,由意大利Zagato改裝Alpine A110而成的AGTZ Twin Tail,最正就係可以「甩尾」。車尾加長部件可以隨時拆下......出街睇吓泊咩位先算啦......?
Zagato最新項目,就是以Alpine A110向60年代經典Le Mans戰車致敬。名為Twin Tail,因為會包括可拆下的碳纖尾部,想泊車方便啲,就可以將尾部留在車房,拜拜你條尾。
除了車尾部件外,車頭頭燈部份都經過改裝,不過1.8公升引擎的數據就暫未公開。以原裝車來說,馬力252hp,A110 R則297hp,應該會添啲啩。
睇完《John Wick》,更加愛經典Mustang。這影片就有大量經典野馬現身,拱照2024年Ford Mustang GT3 IMSA廠車,因為一身拉花竟然可以集合60年來8部經典落場Mustang拉花,多年回憶揹晒上身。 ...
autonews
【睇片】集合經典拉花 新舊Mustang同場
19 Apr 2024
方程豹(Fang Cheng Bao)Super 9,個名都犀利啦!聽見都驚到起雞皮。BYD旗下嘅方程豹,除咗有Bao 9,之前都公佈咗會推出這部超輕量碳纖monocoque跑車。而新車將會於今個月尾舉行嘅北京車展現身公眾面前...... ...
autonews
【睇片】方程豹 Super 9 Speedster 下星期見公眾
18 Apr 2024