{ SKIP }
文:米  圖:互聯網
POSTED ON 18 Apr 2018
自從迪士尼宣佈會開拍真人版《花木蘭》之後,多次傳出會由《美人魚》嘅林允、《臥虎藏龍2》嘅劉承羽等人擔任木蘭一角,不過迪士尼最終決定,由劉亦菲擔當主角!至於其他角色會由邊位演員擔當,就一直未有公布。而最近,官方終於公開部分演員名單,當中包括甄子丹、鞏利同埋李連杰!


主角花木蘭由劉亦菲演出就個個都知,而甄子丹喺戲中就擔任指揮官兼花木蘭嘅心靈老師;雖然迪士尼《花木蘭》動畫中冇女巫一角,但真人版或多或少有改編都唔出奇,而今次就於故事中加插女巫做反派角色,而鞏利正正就係呢位奸角;最後李連杰就有傳會飾演《花木蘭》中皇帝一角。


《花木蘭》真人版將由Niki Caro擔任導演,預定2020年3月27日就可以上映,巴打們又期唔期待呢個卡士陣容呢?

由中國Cosplayer「千夜未來」所演譯嘅「庫巴公主」性感又可愛,難怪日本網民見到會咁歡喜!
gags
終於來了!可愛又性感的「庫巴公主」cosplay!
08 Oct 2018
「小白」X「不理不理左衛門」公仔喺9月10日已經喺日本各大夾公仔店上架,鍾意佢嘅就努力夾佢返黎喇!
gags
日本夾公仔機新品!「小白」X「不理不理左衛門」公仔
28 Sep 2018