{ SKIP }
文:米  圖:互聯網
POSTED ON 06 Jun 2018

日本人嘅創作力量同幻想總會嚇你一跳!就算佢哋嘅發明唔係全部實用都好,但單單睇佢哋嘅念頭同創意,已經足夠令人拍案叫絕大讚欣賞!就好似來自日本多摩美術大學嘅網友よしだ(@five1996)咁,佢就發明咗一個Q得嚟又冇咩用嘅「腳趾尾頭盔」,被網民喺網上瘋傳,皆因大家都知道,就算戴咗「腳趾尾頭盔」,撞到尾趾都一樣咁痛,但偏偏呢個idea,又真係好鬼可愛。

相信唔少巴打都試過撞到腳趾尾,嗰種痛真係入心入肺,於是網友よしだ就決定發明一個腳趾尾專用嘅迷你頭盔,好好保護腳趾尾!雖然實際上冇可能真係戴住呢個「腳趾尾頭盔」四圍走,但單單呢個概念都咪話唔新奇有趣,值得加分,可能第時有人就會因應呢個概念,設計出真係用得著嘅腳趾尾保護器都未定呢~

由中國Cosplayer「千夜未來」所演譯嘅「庫巴公主」性感又可愛,難怪日本網民見到會咁歡喜!
gags
終於來了!可愛又性感的「庫巴公主」cosplay!
08 Oct 2018
「小白」X「不理不理左衛門」公仔喺9月10日已經喺日本各大夾公仔店上架,鍾意佢嘅就努力夾佢返黎喇!
gags
日本夾公仔機新品!「小白」X「不理不理左衛門」公仔
28 Sep 2018