{ SKIP }
文:米  圖:互聯網
POSTED ON 01 Jan 2019

成日都話高手在民間,日本網友更加係臥虎藏龍,Twitter上不乏見到網友開心Share佢哋嘅神手作,今次呢個神手作仲威到連日本大型電影公司「東映」都Share埋一份,就知幾咁巴閉!皆因呢位網友整嘅手作正正就係「東映片頭風景模型」!

日本網友Jade(@jad_ko)平時鍾意整手工,特別擅長製作樹脂作品,今次佢就還原咗「東映片頭」,由於作品太出色,就連「東映」都Share佢嘅「東映片頭風景模型」。

單係製作浪花已經絞盡腦汁,不過亦無阻Jade嘅熱誠,最後成品果然非常之靚!

「東映」如果要出紀念品,完全可以考慮同Jade合作呀!

日本繪師利用不同插畫同大家解釋,親吻身體不同部位原來代表住唔同意義?
gags
日本搞笑插圖教路——親吻身體不同部位代表的意義
16 Jan 2019
食昆蟲絕對唔係奇聞,唔少餐廳都會有昆蟲菜式畀你一嘗食蟲滋味,不過Chill到當零食咁邊行邊食,又真係另一種玩法!
gags
Can you eat?日本熊本市「世界第一部昆蟲零食自動販賣機」
15 Jan 2019