{ SKIP }
文:米  圖:互聯網
POSTED ON 16 Jan 2019

成日話身體語言代表人嘅唔同諗法,咁你又知唔知,原來親吻身體不同部位都代表住唔同意義?不過直接用文字解釋似乎太長太難記,於是日本就有個繪師みじお かね(@KSwHQ8HAIZ2oMtk),利用不同插畫同大家解釋,究竟錫臉、錫頸、錫耳仔等等不同部位,其實代表咩意思。

日本繪師みじお かね以沙鮻呢種海魚表示「接吻」,因為日文沙鮻又叫做鱚,發音係「キス」,正正同英文接吻「kiss」嘅發音一樣,於是就出現咗呢系列嘅搞笑插圖。

親吻額頭:表示祝福、友情

親吻臉頰:表示親愛、有好感、滿足感

親吻耳朵:表示誘惑

親吻喉嚨:表示欲求

親吻頸部:表示執著

親吻嘴唇:表示愛情

親吻手腕:表示慾望

親吻手背:表示敬愛

親吻掌心:表示懇求

親吻大腿:表示支配

親吻腰部:表示束縛

不過大部分網民睇完呢一系列嘅圖解,都只係覺得被「親吻」感覺好痛,係咪真係學到嘢就見仁見智喇!

唔少人應該都試過買衫中伏,尤其買平衫呢中伏機率就特別高!不過大多數人中伏,都係因為件衫黎到著上身同睇圖相差好遠,好少有人係著上身冇事,除嗰陣先中伏。 桐沢たえ係一名以「水上庭」為筆名出版小說嘅日本作家 ...
gags
【笑】日本美女作家「被困」旗袍 三張圖由性感變顏藝
30 Jul 2020
呢個係咪飲奶群組…定瀨嘢群組
gags
【有毒呀啲奶】傳北海道風俗孃心口播毒 可能接觸600人
26 Jul 2020