{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 04 Dec 2017
依家啲人成日將啲靚女分做乜乜女神、物物女神,好多人覺得好煩,但其實為靚女分門別類呢個傳統,某程度上係日本傳入,佢哋仲可以細分到有一種美女叫「清楚系ビッチ(清楚系婊子)」添!實際上係點解?我用呢位真島なおみ黎答你!

真島なおみ今年十九歲,曾經進入AVEX體系接受歌舞訓練,後來跳出黎做模特兒。近期就因為一輯由專影美女嘅日本攝影師「DIORA」操刀嘅相而被稱為「清楚系ビッチ」。所謂「清楚系」同我哋嘅「清純」有異曲同工之議,都係指外表乾淨整齊、有禮善良而且怕醜嘅女性,而「ビッチ」又真係解Bitch(婊子),泛指喺男人面前扮哂嘢黎姣仔嘅女人。兩樣合埋就即係「扮清純嘅姣婆」,係日本女性相當討厭嘅女性類別。

真島なおみ係咪真係Bitch就冇人知,但佢清純嘅打扮、甜美嘅外表,眼神不經意流露出嘅妖艷、以及衣服之下收埋嘅好身材,又真係好能夠演繹到「清楚系ビッチ」嘅神粹——即係如果佢黎姣我,我條褲會自己跌落地囉。

zipper055 on Instagram

naomi_majima on Twitter

晚晚過幾億畀佢!
girls
神似「千億新抱」? 大馬美女Zacklyn Lee
13 Oct 2018
笑到大家都溶!
girls
極甜美笑容 以色列美女Omer Nudelman
11 Oct 2018