{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 09 May 2023

日本嘅女子偶像團體有兩大「集團」,分別大家由細睇到大嘅「AKB系列」,以及同為秋元康策劃,以「AKB官方對手」乃木坂46為首嘅「坂道集團」。而今日要介紹嘅呢位「金村美玖」,就係來自坂道集團之一嘅「日向坂46」啦!

現年20歲嘅金村美玖,自細就已經有個明星夢,喺加入「日向坂46」之前仲去過模特兒試鏡,不過就失敗咗。後來喺身為乃木坂46粉絲嘅哥哥「推波助瀾」之下,就去咗參選「日向坂46」嘅試鏡,並於成功入選成為團體嘅二期生。加入團體後佢嘅發展亦相當唔錯,曾經於團體嘅第4至第8首單曲中,連續成為頭排成員,更係第6支單曲時嘅中心成員。

縱然有著163cm嘅高挑身材,但平時「金村美玖」嘅打扮其實相當保守,係去年10月佢推出首本個人寫真集《羅針盤》時,大家先見到佢真正曲線。希望未來佢會拍更多寫真畀大家欣賞啦。

IG:miku_osushi

雖然喺日本做寫真女星素來都冇咩真正嘅年齡下限,唔少人十五六七歲就已經出緊幾隻DVD,但一般黎講都會與女星成年與否作一個界線,成年後於作品數量及尺度方面都會擁有更大自由度,簡單黎講即係可以大展拳腳!而今晚 ...
girls
【深夜】18歲生日後寫真連發 「制コレ」冠軍「蓬莱舞」
12 Apr 2024
有留意開日本偶像界新聞嘅你,或者早就注意到AKB48嘅人氣大不如前,早前我亦同大家報導過有日本文化分析師指出AKB成員不停出走,頗有末落之勢。不過AKB成團唔紅,就唔代表所有AKB成員都唔紅。好似3月時正式卒業嘅「 ...
girls
【深夜】AKB卒業又一人 「岡部麟」初寫真未發售先再版
10 Apr 2024