{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 09 May 2023

日本嘅女子偶像團體有兩大「集團」,分別大家由細睇到大嘅「AKB系列」,以及同為秋元康策劃,以「AKB官方對手」乃木坂46為首嘅「坂道集團」。而今日要介紹嘅呢位「金村美玖」,就係來自坂道集團之一嘅「日向坂46」啦!

現年20歲嘅金村美玖,自細就已經有個明星夢,喺加入「日向坂46」之前仲去過模特兒試鏡,不過就失敗咗。後來喺身為乃木坂46粉絲嘅哥哥「推波助瀾」之下,就去咗參選「日向坂46」嘅試鏡,並於成功入選成為團體嘅二期生。加入團體後佢嘅發展亦相當唔錯,曾經於團體嘅第4至第8首單曲中,連續成為頭排成員,更係第6支單曲時嘅中心成員。

縱然有著163cm嘅高挑身材,但平時「金村美玖」嘅打扮其實相當保守,係去年10月佢推出首本個人寫真集《羅針盤》時,大家先見到佢真正曲線。希望未來佢會拍更多寫真畀大家欣賞啦。

IG:miku_osushi

卻說近來《我推的孩子》熱播,唔少人亦因而認識到日文「推 (推し)」嘅意思,簡單黎講就即係「支持」、「推薦」咁解,而「我推XX」,亦即你係「XX的Fans」咁解。你問點解我要喺深夜系列介紹日文生字?好簡單,因為今 ...
girls
【深夜】下一個要推的女孩 「水野舞菜」初本格水著
02 Jun 2023
日本山形縣最出名嘅雪景,無論係藏王冰樹定係銀山溫泉,都係與雪息息相關。而今日要同大家介紹嘅呢位「月なぎさ」,就係一名來自山形縣嘅女子偶像團體成員,近來佢更為《週刊Playboy》拍攝寫真,露出如家鄉雪景一樣 ...
girls
【深夜】雪國山形白滑美女 「月なぎさ」
01 Jun 2023