{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 18 Sep 2023

如果我哋話有個女仔係「Baby Face」,大家第一時間都係覺得佢係可可愛愛、嬌嬌小小、活活潑潑,好似個妹妹咁嘅小女孩,但近日日本寫真界就出咗個「大瀧沙羅」嘅新人,雖然佢都係「Baby Face」,但就係「衝擊的Baby Face」,咁佢同其他Baby Face又有咩唔同呢?又係咪好突出所以先「衝擊」呢?今晚就同大家睇下。

「大瀧沙羅」去年年尾先啱啱滿18歲,更係今年3月先正式出道成為寫真女優,可以話係新鮮滾熱辣嘅寫真新人。如果睇相,相信大家都會認同塊面略顯圓潤嘅佢,的確係一個「Baby Face」黎。而佢之所以被日本媒體稱為「衝擊的Baby Face」,就係因為佢除咗塊面之外,其他地方都幾唔「Baby」,例如佢身高有成168cm,日本女仔黎講算係非常高,而且聲音低沉、性格沉穩,一啲都唔似啱啱中學畢業出社會嘅新人。

至於身材方面,佢亦同樣「唔Baby」。據佢接受訪問時表示,中學時期每次上游水堂時,同學都會讚賞佢嘅好身材,仲係咁叫佢去做寫真女星。結果到去年年尾佢於街上被星探發掘後,公司問佢演員、模特兒同寫真想做邊樣,佢都二話不說就揀咗拍寫真。結果就真係一炮而紅!某程度上我哋都要多謝佢班同學呢!

IG:sara_1206insta

雖然喺日本做寫真女星素來都冇咩真正嘅年齡下限,唔少人十五六七歲就已經出緊幾隻DVD,但一般黎講都會與女星成年與否作一個界線,成年後於作品數量及尺度方面都會擁有更大自由度,簡單黎講即係可以大展拳腳!而今晚 ...
girls
【深夜】18歲生日後寫真連發 「制コレ」冠軍「蓬莱舞」
12 Apr 2024
有留意開日本偶像界新聞嘅你,或者早就注意到AKB48嘅人氣大不如前,早前我亦同大家報導過有日本文化分析師指出AKB成員不停出走,頗有末落之勢。不過AKB成團唔紅,就唔代表所有AKB成員都唔紅。好似3月時正式卒業嘅「 ...
girls
【深夜】AKB卒業又一人 「岡部麟」初寫真未發售先再版
10 Apr 2024