{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 06 Dec 2023

唔少日本寫真女星於入行之前都曾經有過其他工作,不過只要佢哋於寫真界取得成功,絕大部份人都會全心全意發展寫真或演藝事業,好少會再返去打工。但今晚要介紹嘅呢位「鈴原りこ」就係一個例外。入行前係護士嘅佢,雖然出道幾年就獲得唔錯嘅成績,但到去年出夠十隻寫真DVD後,就突然返去做護士兼「尋找人生嘅下一步」。

現年31歲嘅「鈴原りこ」,係於2018年於主題Cafe兼職時被星探發掘,當時嘅佢已經做咗8年護士。據知佢從小就唔係太鍾意自己嘅身材及豐滿上圍,不過從經理人口中得知於寫真界,好身材都有價值時,佢就毅然入行,並於2018年10月推出首隻寫真DVD。出道後佢嘅成績亦非常唔錯,除咗曾於2019年夏天登上《週刊Playboy》編輯部選出嘅「純樸番付」排行之外,2020年亦曾拎過日本「試鏡社交平台」mysta舉行嘅Miss Genic票選第四名。去年6月更推出首本裸體寫真集,令其人氣升至高峰。

隨住裸體寫真集推出,同年又出埋第十隻寫真DVD後,30歲嘅佢就突然宣佈「該做的事都做完了,看不到之後可以做甚麼」,並且希望於30歲時踏出人生新一步,於是佢走咗去開Cafe,同時重操護士舊業。雖然佢今年仍然推出兩隻寫真DVD,但未來仲會唔會繼續似乎就係未知之數,所以大家有得睇就好睇啦!

IG:suzuhara_riko

一個新人要於日本寫真界取得成功,除咗要依賴佢本身嘅「硬件」之外,其實仲需要好多其他因素配合,例如本身有冇特別嘅資歷,可能打過咩工、做過Model偶像等,有嘅話就更容易吸引到雜誌為你製造話題。而今日要介紹嘅 ...
girls
【深夜】奇蹟的八頭身 寫真界神秘新人「あんもち。」
21 Feb 2024
早前曾經為大家報導過,日本流行文化研究學者指出「AKB48」成員數大跌,似乎處於危急存亡之秋。事實上唔單止AKB48,其他女團亦面臨同樣困境。好似AKB嘅姊妹團NMB48咁,自過去幾年就已經有數十名團員「卒業」,當中更 ...
girls
【深夜】笑顏美乳王道寫真偶像 「本郷柚巴」離團後更成熟
19 Feb 2024