{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 08 Dec 2023

話說早兩日介紹「鈴原りこ」時,我曾經提到佢拎過日本試鏡社交平台「mysta」嘅票選第四名,而當時亦係我第一次知道原來有個咁嘅平台。咁本住為一眾香港男士服務嘅心,我當然就立即下載落黎睇下,然後就被我搵到以下落黎要介紹嘅呢位「杏実」啦!

話說日本德間書店旗下水著情報雜誌《アサ芸Secret!》,為咗慶祝明年嘅出版15週年,所以近來就同「mysta」合作,搞咗個叫「Miss Secret」嘅水著女星新人選拔賽。基本玩法就係參加者要於「mysta」開設帳戶,發佈影片與粉絲活動,參加攝影會等等,最後再由Fans們投票選出頭三名,並贏得登上雜誌封面嘅機會。咁用得呢個方法參加比賽嘅,大都係素人又或地下寫真偶像,當中甚至有「40代」YouTuber,而「杏実」就係其中一位參賽者啦!

由於「杏実」幾乎係一個完全素人,甚至個X (Twitter) 都只係得幾百個Followers,所以目前有關佢嘅個人資料,其實都來自佢為咗參賽而發佈嘅自我介紹影片。佢報稱自己係神奈川出身,身高為155cm,體重42kg,三圍係34-23-33,年齡不詳。最大賣點係上圍、Pat Pat同對腳,特別係對腳佢自己覺得特別正。而為咗參賽,佢個X都發佈咗大量水著照,而且到撰文之時,佢就登上票選第四名,似乎頗有機會拎獎。咁大家就留意下佢嘅未來發展啦。

X:ami_onakahetta

一個新人要於日本寫真界取得成功,除咗要依賴佢本身嘅「硬件」之外,其實仲需要好多其他因素配合,例如本身有冇特別嘅資歷,可能打過咩工、做過Model偶像等,有嘅話就更容易吸引到雜誌為你製造話題。而今日要介紹嘅 ...
girls
【深夜】奇蹟的八頭身 寫真界神秘新人「あんもち。」
21 Feb 2024
早前曾經為大家報導過,日本流行文化研究學者指出「AKB48」成員數大跌,似乎處於危急存亡之秋。事實上唔單止AKB48,其他女團亦面臨同樣困境。好似AKB嘅姊妹團NMB48咁,自過去幾年就已經有數十名團員「卒業」,當中更 ...
girls
【深夜】笑顏美乳王道寫真偶像 「本郷柚巴」離團後更成熟
19 Feb 2024