{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 10 Jan 2024

近年潮流興短髮,所以唔少本來長頭髮嘅女仔都紛紛剪短,好似今晚要介紹呢位「青木胡杜音」咁,就甚至將剪髮過程當係寫真嘅一部份,睇住佢將及腰長髮剪成及肩,真係心痛得黎……呀剪完又真係幾靚女架喎!

現年23歲嘅「青木胡杜音」,最早係於2020年參加「日本小姐」競選而出道,而雖然佢未能成為冠軍,但就憑其166cm、八頭身完美身材比例,奪得當屆「著物小姐」,隨後又贏過多個浴衣、和服選美冠軍,自此坐定「和服美人」、「正統美人」之名。2021年初再獲日本雜誌《Flash》邀請,以和服拍攝性感寫真,並開始寫真活動。

而自細留有一頭長髮,最長時去到腰間嘅佢,早前正在考慮剪短髮,剛巧又遇上《週刊Playboy》嘅寫真邀請,於是佢就索性於鏡頭前剪下第一刀。雖然剪頭髮時佢覺得「好似將個仔送走」咁傷心,但又不得不承認,剪完頭髮後成個人都活潑可愛咗好多。而聲優學校畢業嘅佢,希望未來可以聲優、演技兩者兼顧。我份人就貪心啲,希望佢可以兼顧埋寫真就好啦。

IG:aoki_0228

一個新人要於日本寫真界取得成功,除咗要依賴佢本身嘅「硬件」之外,其實仲需要好多其他因素配合,例如本身有冇特別嘅資歷,可能打過咩工、做過Model偶像等,有嘅話就更容易吸引到雜誌為你製造話題。而今日要介紹嘅 ...
girls
【深夜】奇蹟的八頭身 寫真界神秘新人「あんもち。」
21 Feb 2024
早前曾經為大家報導過,日本流行文化研究學者指出「AKB48」成員數大跌,似乎處於危急存亡之秋。事實上唔單止AKB48,其他女團亦面臨同樣困境。好似AKB嘅姊妹團NMB48咁,自過去幾年就已經有數十名團員「卒業」,當中更 ...
girls
【深夜】笑顏美乳王道寫真偶像 「本郷柚巴」離團後更成熟
19 Feb 2024