{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 12 Apr 2024

雖然喺日本做寫真女星素來都冇咩真正嘅年齡下限,唔少人十五六七歲就已經出緊幾隻DVD,但一般黎講都會與女星成年與否作一個界線,成年後於作品數量及尺度方面都會擁有更大自由度,簡單黎講即係可以大展拳腳!而今晚要介紹呢位「蓬莱舞」就係一個好好嘅例子,事關佢只係成年咗三個月,但寫真數量已經成井噴式增長!

2006年1月先出世,換言之今年1月先十八歲生日(2022年日本將成年年齡降低為18歲)嘅「蓬莱舞」,其實早於10歲嘅時候就已經做緊兒童時尚模特兒,亦曾參加過TOKYO MX2嘅電視節目《東京電波女子》,話佢係個童星絕不為過。不過佢嘅成名作,就係2022年時參加《週刊Young Jump》舉行嘅著名高中生選美「制コレ22」仲拎到冠軍,然後就好順理成章咁開始拍寫真,當時我就已經睇好佢會有一番作為。

到今年佢正式成人後,果然就迎來事業大爆發,單單計1月到4月初,佢就先後為《FLASH》、《週刊Playboy》及《週刊Young Jump》拍過至少八輯寫真,三月尾時更推出埋首本個人寫真集,明顯就係要大力發展自己嘅寫真事業,其人氣亦可見一班!相信未來大家都會繼續見到佢嘅寫真新作呀!

IG:horai_libera_official

近日有機會同一個台灣車模傾計,佢話我知比起其他類型嘅模特兒,賽車女郎嘅體型、外表,甚至擺甫士熟練程度都會有更高要求,換言之做得車模嘅女仔都係業界高手。咁車模轉戰水著,又會唔會係所謂嘅「降維打擊」呢?今 ...
girls
【深夜】10頭身賽車女郎 「宇佐美なお 」跳入寫真界
24 Jun 2024
AKB曾經係日本偶像界首屈一指嘅天團,但近年因為Kpop興起以及團體內部問題,其人氣早已從高峰滑落。挽救團隊人氣嘅最快方法,或者就係捧出一位極具注目度嘅新代表人物。而今晚要介紹嘅呢位「正鋳真優」,或者就係佢 ...
girls
【深夜】被寄予厚望的AKB新星?「正鋳真優」名字超稀有
21 Jun 2024