{ SKIP }
文:MenClub William
POSTED ON 14 Jan 2019
巴黎首間天體餐廳「O'naturel」,營業了一年多便告收檔,天體Fine Dining本身聽落都幾work,有報導指出,法國擁有世界上最多天體主義者,人數高達270萬人,而巴黎本身一向被認為對天體主義者最為友善,咁嘅package 咁嘅市場?咁都失敗告終,原因到底係咩?
雖然O’Naturel吸引到好多巴黎天體黎朝聖,不過店主就就講過天體餐廳其實做遊客生意多D,因為以平均 €49 呢個價位食,巴黎人試過一次就算,所以遊客先係餐廳的最大客群,店主透露最大鑊係12月嘅生意,誇張到曾經試過1000個遊客cancel 或no show 原本booking ,呢個先係令餐廳經營果難的主因。

不過亦有客人投訴,餐廳的食客唔俾著衫,但服侍食客嘅Waiters們卻有整齊制服,反而令佢地覺得唔自在。

我再講一次,千萬唔好妄想你喺餐廳會見到咩靚女,裡面最多係阿伯呀!!!
聽聞香港嘅「麵屋武蔵」都引入咗呢款「珍珠奶茶沾麵」,如果大家喺日本食唔到,都仲可以喺香港試試。
gourmet
玩夠未?!日本拉麵店推出「珍珠奶茶沾麵」
11 Jul 2019
下次收到「Tokyo Banana」嘅時候一於試試佢!
gourmet
官方發表「令Tokyo Banana更好吃的美味食法」
09 Jul 2019