{ SKIP }
文:MenClub William
POSTED ON 07 Feb 2019

一入到美式意大利餐館,仲覺得氣氛情調先行,好似店內總坐著一個個著住直紋西裝嘅意大利型佬,中環雲咸街和荷里活道交處新開的Franks,就是其一。樓下有調酒,樓上有氣氛嘅意大利餐館,舉辦Jazz Night絕對合情合理,找來資深色士風及長笛演奏家Griffe Saunders組成的三人團隊,逢星期四晚開展全新爵士樂之夜。



曾與《The Tonight Show》、《The Dolly Parton Theatre》及陳奕迅等歌手和節目合作的Griffe Saunders,帶領亞洲首屈一指的低音大提琴手Paul Candelaria和鍵琴手Roland Salcedo,三人組合呈獻出世界級爵士樂,逢星期四晚上10時至凌晨1時開始Jazz Night。
老遠就見到Frank’s的巨型招牌,相當「打卡able」,餐廳東主Todd Darling以早年在新澤西州北部的工作經驗為靈感,創立風格簡樸、服務親切熱情的餐廳,藉此向當地傳奇餐廳東主Frank Amen兼Todd的導師致敬。
食客更可嚐盡令人食指大動的菜式,例如Chicken Parmigiana芝士烤雞 和Ricotta Gnudi芝士丸子,並舉杯暢飲經典雞尾酒,享樂至夜深。

Frank’s Italian American

地址:中環雲咸街79號

電話:9097 9730



聽聞香港嘅「麵屋武蔵」都引入咗呢款「珍珠奶茶沾麵」,如果大家喺日本食唔到,都仲可以喺香港試試。
gourmet
玩夠未?!日本拉麵店推出「珍珠奶茶沾麵」
11 Jul 2019
下次收到「Tokyo Banana」嘅時候一於試試佢!
gourmet
官方發表「令Tokyo Banana更好吃的美味食法」
09 Jul 2019