{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 12 Mar 2018
《龍珠》入面嘅阿樂被比達同立巴嘅培植人瞬間炸死,多年黎都被日本網民瘋狂取笑,就連Bandai近年都出過兩隻Figure黎「表揚」佢嘅「英姿」。如果你嫌咁都唔夠絕,日本有網民仲親手整咗個「阿樂死姿筷子架」,真係有心機呀!

日本網民「ゆきむし」一直都有喺「NICONICO」上載自己以黏土製作不同Figure嘅影片,而原來早於上年6月,佢就以黏土造出一個「阿樂死姿筷子架」。佢睇出「阿樂死姿」腰間部份好適合放筷子,於是首先用石粉黏土造出一個方塊,乾咗之後就以鉛筆橫出構圖,然後將整個阿樂雕出黎,之後再加上塗裝及光油,就成為一個筷子架。最抵死係漫畫原作中,阿樂條屍隔離其實仲有隻培植人嘅手。「ゆきむし」就將佢整埋出黎放牙簽!網民們睇到都話想買呀!
呢個「阿樂死姿」筷子架應該都唔會有量產,如果大家想要睇黎都要自己整一個,詳情就可以去睇「ゆきむし」條片,佢都有好仔細地介紹究竟用咗咩材料架。
本週五一連三日年度「亞洲玩具展」TOYSOUL 2018啟動 各位熱愛玩具的大人,第五屆的《TOYSOUL亞洲玩具展2018》將會係週五(12/14)開始一連三日假九龍灣國際展貿中心匯星(Star Hall)舉行。任何對不同比例的收藏人 ...
hobby
本週五一連三日年度「亞洲玩具展」TOYSOUL 2018啟動
13 Dec 2018
【銀河唯一】美國影視界將會Reboot咸蛋超人系列 美國跨媒體製作人Starlight Runner Entertainment已被東京的Tsuburaya Productions 委以重任將會於日本以外重建日本超人系列的新神話,其中包括可能開拍電視劇等 ...
hobby
【銀河唯一】美國影視界將會Reboot咸蛋超人系列
12 Dec 2018