{ SKIP }
文:MenClub 魏文青  
POSTED ON 23 May 2018
任天堂於1990年推出嘅超級任天堂(SNES),對唔少機迷黎講都係一個特別嘅存在,事關當年好多人嘅第一次就係畀咗佢(或者佢嘅前身NES),亦係因為被佢「荼毒」,先會慢慢成為機迷。唔知係咪因為呢種情意結,就算於將近三十年後睇返超任嘅設計(日版呀下),感覺都係咁新奇、咁先進——喔,當然亦都可能係因為隔離放咗英國設計師Allan Williams設計嘅FamiGUN嘅。

當年任天堂曾經為超任推出名為「Super Scope」嘅無線光槍週邊,但因為個樣同性能都唔多好,所以好快就成為歷史。而本身鍾情超任嘅Allan就決定為超任重新設計一把光槍,加入大量近未來工業風元素,令其比市面上其他光槍更加有型,同時保留超任(灰機)本身嘅質感及美學,相信如果真係推出,就算遲咗28年都一樣有人買呀!
Allan Williams on Behance
真係慶幸足球壇仲有簡迪!
hobby
世界最謙遜球員簡迪:「逃稅?我過唔到自己個關!」
15 Nov 2018
【新戲上映】台版《比悲傷更悲傷的故事》入戲院自虐爆喊 有一些電影的類型,目的好清晰,你知道觀賞後會得到甚麼,然後你會有兩種看法,第一種想法,無需思索單純的去看,目標為本嘛。第二種想法,我就不相信,看 ...
hobby
【新戲上映】台版《比悲傷更悲傷的故事》入戲院自虐爆喊
15 Nov 2018