{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 13 Jun 2018

1999年歐聯決賽相信唔少球迷都仍然歷歷在目,特別係一班曼聯及拜仁球迷,而兩支球隊因為呢場比賽埋下左唔少牙齒印,如果喺比賽場上再相遇唔知會點呢?

今夏曼聯與拜仁兩支球隊就正正相約進行一場熱身賽,日期為8月5日,地點喺拜仁主場館安聯球場舉行。不過呢場比賽嘅安排有別於一般,因為雙方類似透過Twitter傾計留言嘅方式相約比賽的。

以下就係曼聯與拜仁官方Twitter嘅互動:

曼聯Twitter:「我們8月初有空到德國與一支大球會踢最後一場熱身賽,有誰感興趣?」

拜仁Twitter:「我們只對擅長射12碼嘅對手感興趣,作為英格蘭嘅球會,你們好可能唔知道……」

曼聯Twitter:「我們在1999年歐聯決賽根本不需要12碼也成功擊敗你們,係咪?」

拜仁Twitter:「睇黎觸碰到我們的痛處了。8月黎一場友誼賽如何?希望你們嘅實力比開玩笑更出色……」

當年呢場曼聯vs拜仁嘅歐聯決賽,憑住「白雙剎」蘇斯克查同舒靈咸嘅入球,曼聯成功喺最後補時階段連入兩球反超拜仁奪冠。睇番以上雙方嘅Twitter對話,可以話火藥味甚濃,唔知呢場熱身賽踢起上黎會唔會都異常激烈呢?

【音響藝術】日本相架式歌詞喇叭Lyric Speaker Canvas 如果你家或辦公室需要一個型格,有格調高雅裝飾而你又自問是音樂人,介紹返一個超正的日本另類無線喇叭Lyric Speaker Canvas,一如其名,產品係一個無 ...
hobby
【音響藝術】日本相架式歌詞喇叭Lyric Speaker Canvas
16 Nov 2018
【影音討論】如何選擇合適的無線喇叭 如何選擇合適的無線喇叭 作為一個音響發燒友,自然對無線的喇叭抱有偏見,無線等同音質的妥協,要考慮音質優先,一定唔會玩無線,不過世界的潮流已經改變,無線喇叭的易用 ...
hobby
【影音討論】如何選擇合適的無線喇叭
16 Nov 2018