{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 13 Sep 2018

傳奇短跑選手「閃電」保特,雖然在去年8月正式退役,但佢並無消失喺眾人眼前,因為佢雖然離開左田徑賽,但就轉戰足球場,成為澳職嘅職業足球員。不過,保特始終係一位跑手,只要有得跑相信佢都會毫不猶疑參加,特別係有機會創歷史。

日前,保特獲邀請到一架特殊空中巴士,呢架空中巴士特別設計成內裡為零重力,以模仿太空嘅實際情況。保特喺呢架空中巴士上,更與兩名乘客進行一次短跑挑戰,而兩位挑戰保特嘅乘客係邊個?佢地分別係法國太空人Jean-Francois Clervoy(藍衫)及Novespace CEO Octave de Gaulle(黑衫)。

而比賽正式展開,保特以慣常嘅起跑動作作準備,當比賽開始保特與平時嘅比賽一樣,並未一馬當先,甚至一度喺地上打滾,不過當跑返轉頭嘅時候,後勁凌厲嘅佢大幅領先,並以招牌動作「拍心口」衝線。

就係咁,保特成為首位太空賽跑嘅冠軍,唔知遲下地球會唔會需要佢出山挑戰外星人呢?

迪士尼+打響頭砲星戰系列大作The Mandalorian 公佈男主角 在串流媒體的劇鬥下海外電視劇的黃金歲月可能正在降臨,早前大鑼大鼓下年開台大搞的串流新平台迪士尼+,當然會用盡手上握住的幾張皇牌星球大戰系列同Mar ...
hobby
迪士尼+打響頭砲星戰系列大作”The Mandalorian” 公佈男主角
14 Nov 2018
仮面Rider,細個係叫佢「蒙面超人」。後來到咗平成年代之後,大家都開始叫佢做「拉打」。可能大家都唔想再叫佢做「超人」啦!而不知不覺間,平成拉打已經出咗20套作品有多,官方亦喺哩個期間推出劇場版,當然一堆精 ...
hobby
平成20作劇場版紀念Tee,拉打着上身
14 Nov 2018