{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 05 Dec 2018

湖人傳奇球員Kobe Bryant自從退役後,一直無比自己閒落黎,除左經營自己嘅運動飲品公司,又幫忙執教女兒嘅籃球隊。而近日,Kobe更正式踏入教育領域,與體育教學機構合作成立「曼巴體育學院」!

以下就係Kobe為「曼巴體育學院」拍攝嘅宣傳片:

Kobe另外亦都發出一份聲明:

「曼巴體育學院」是我通過體育教育及培育下一代孩子的承諾的自然進程。我們專注於為年輕運動員提供適當及優質的培訓,並為他們計劃注入一點「曼巴精神」。

Kobe今次合作嘅體育學院,前身其實早喺2016年已經開始運作,當中可容納50000名運動員在內進行訓練及學習。而Kobe如今加入,將正式將學院名命為「曼巴體育學院」,並新增及升級大量體育設施。

而學院基本佔地10萬平方尺,坐擁5個籃球場、5個排球場、2個沙灘排球場、1個人造草場、1個電競訓練場、1個棒球打擊練習場、1個棒球投球土墩、柔道學校等等,預計學院將於2019年1月正式完成升級對外開發。

相信以Kobe嘅性格,佢一係唔做,一做就要做到最好,如果你想成為一名成功嘅運動員,入選Kobe嘅「曼巴體育學院」一定能夠獲得最大機會嘅成功。

實現夢想的時間每個人不同,不能同學校寫給你時間表相提並論。威爾斯中鋒Kieffer Moore就絕對是大器晚成的好例子。
hobby
玄火 - 27歲威爾斯救生員成「龍」之旅
14 Oct 2019
【一體喇叭】英國Linn推出華麗Highend無線喇叭Linn Series 3 英國傳統喇叭音響品牌Linn係最早開發無線串流音樂播放的Highend音響牌子之一,早係2007年已經推出其無線播放機,隨著工藝的進步和技術的強大,最近位 ...
hobby
【一體喇叭】英國Linn推出華麗Highend無線喇叭Linn Series 3
14 Oct 2019