{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 05 Dec 2018

湖人傳奇球員Kobe Bryant自從退役後,一直無比自己閒落黎,除左經營自己嘅運動飲品公司,又幫忙執教女兒嘅籃球隊。而近日,Kobe更正式踏入教育領域,與體育教學機構合作成立「曼巴體育學院」!

以下就係Kobe為「曼巴體育學院」拍攝嘅宣傳片:

Kobe另外亦都發出一份聲明:

「曼巴體育學院」是我通過體育教育及培育下一代孩子的承諾的自然進程。我們專注於為年輕運動員提供適當及優質的培訓,並為他們計劃注入一點「曼巴精神」。

Kobe今次合作嘅體育學院,前身其實早喺2016年已經開始運作,當中可容納50000名運動員在內進行訓練及學習。而Kobe如今加入,將正式將學院名命為「曼巴體育學院」,並新增及升級大量體育設施。

而學院基本佔地10萬平方尺,坐擁5個籃球場、5個排球場、2個沙灘排球場、1個人造草場、1個電競訓練場、1個棒球打擊練習場、1個棒球投球土墩、柔道學校等等,預計學院將於2019年1月正式完成升級對外開發。

相信以Kobe嘅性格,佢一係唔做,一做就要做到最好,如果你想成為一名成功嘅運動員,入選Kobe嘅「曼巴體育學院」一定能夠獲得最大機會嘅成功。

導演羅素兄弟將拍兩部新作R級吸毒蜘蛛仔《Cherry》及真人版《神勇飛鷹俠》 SDCC聖地牙哥動漫展曲終人散,但仲有一單不能數漏的就是《復仇者聯盟4》導演羅素兄弟的兩部新作,一部是大家回憶滿滿聽到都興奮的真人 ...
hobby
導演羅素兄弟將拍兩部新作R級吸毒蜘蛛仔《Cherry》及真人版《神勇飛鷹俠》 ... ... .. ...
23 Jul 2019
日經典冨樫義博漫畫作改編成真人版《幽☆遊☆白書》舞台劇 一提起冨樫義博,唔知你會馬上想起咩野作品?其實係未長期休養前,冨樫真係超級「堅」的漫畫家,過去還有一部超級經典名作《幽☆遊☆白書》,熱血的男 ...
hobby
日經典冨樫義博漫畫作改編成真人版《幽☆遊☆白書》舞台劇 ... ... ... ...
23 Jul 2019