{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 10 Jan 2019
【降噪大混戰】耳機大戶Audio Technica推出優質無線降噪耳機挑戰列強

過去一年市場每個月的新產品都會有無線降噪耳機,人人都想加入呢個市場,無線降噪耳機市場的亮點好像越來越閃前景感覺強大,但個餅到底有幾大?或者大家真係好唔想帶住電線纏繞在頸上,或者想要在朝早的列車巴士上享受下無絲竹之亂耳,無案牘之勞形。所以賣開靚耳機的Audio Technica希望獲得更大的市場份額並通過CES大會宣布即將推出旗艦全材的的ATH-ANC900BT無線降噪耳機。

 

ATH-ANC900BT是Audio Technica最先進的一對無線降噪耳機,提供三種降噪模式,每種模式適用於不同的環境和隔離偏好,可通過耳機的耳罩觸摸控制或通過Audio Technica Connect應用程式切換(免費支援iOS和Android)。該應用程式還允許您簡單地調整聲音阻隔的強度。

 

 

呢對無線藍芽降噪耳機同其他市面上的競爭對手功能上是差唔多,當然人地有的佢全部都有,例如藍牙5.0連接提供35小時的電池續航時間等,據廠方指出可足夠適合一整段飛向大西洋之旅的航空旅程用,當然佢地提供的飛機適配器和便攜耳機包包。他們唯一要做的就係證明自己能夠應對激烈的無線降噪耳機的競爭。價錢上是二千中港幣,屬於高班級數的價錢,旗艦級的產品,耳機中激戰。

不過老老實實外型設計功能我都覺得同Bose無咩分別,睇唔到有何特別之處。除非賣得特別平!!

近日香港傳有第五間航空公司大灣區航空申請牌照,逆市之下航空公司真係有得做?亞洲有一間航空公司業績爆出一地眼鏡碎,今年第二季竟然獲利創新高,成為暫時亞洲唯一賺錢航空公司,佢就係台灣中華航空! ... ...
hobby
【航空有得做?】台灣華航逆市盈利亞洲唯一賺錢航空公司
11 Aug 2020
日清杯麵嘅宣傳手法一向都相當有趣,亦睇得出佢哋非常了解日本流行文化。近日佢哋官方Twitter就「推出」咗個杯麵樣嘅保溫壺,假如真係推出,相信又會成為人氣產品。 blockquote class="twitter-tweet"p lang="ja ...
hobby
【日清】日清魔改 杯麵保溫壺
10 Aug 2020