{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 11 Jan 2019

今日網壇傳來一單大消息,就係人稱「四大天王」之一嘅梅利(Andy Murray),突然召開記者會宣佈一個巨大消息,就係佢決定喺今年澳網之後退役!

梅利喺記者會上,宣佈自己將於即將喺今年1月14日舉行嘅澳網後退役,期間佢多次忍唔住失控流淚哭泣。梅利表示自己係受髖關節傷病嘅折磨,已經受左大約20個月嘅疼痛,所以經過與團隊嘅商談後,如果傷痛不止佢覺得係時候停落黎,要知道佢而家係連基本嘅生活動作亦會感到疼痛。

本來,梅利都想戰至幾個月後嘅溫網,但係佢認為澳網可能係佢職業生涯嘅最後一站了。而未來佢會再接受一次手術,但並唔係為左重返賽場,而只係為未來嘅生活可以回復正常。

現年31歲嘅梅利係曾經與費達拿、拿度及祖高域並稱為網壇「四大天王」,佢過去曾奪得溫網(2次)及美網冠軍,而奧運會中更兩奪金牌,世界排名最高曾達到第1位,但如今嘅佢卻已經跌至第230位。

【宇宙星夢情深】Marvel傳招攬Lady Gaga加盟《銀河守護隊3》與畢列谷巴再續情緣 Marvel 繼續開創讓全部紅星加盟MCU的星級陣容,最新驚喜力作是近日熱傳而外媒有消息指 Lady Gaga 將會加入 Marvel配音做就是浣熊R ...
hobby
【宇宙星夢情深】Marvel傳招攬Lady Gaga加盟《銀河守護隊3》與畢列·谷巴再續情緣 ... ...
27 Jun 2019
【專業耳機】日本SONY宣佈推出全新專業的錄音室監聽耳機MDR-M1ST 專業的錄音室必定要用到監聽耳機,Sony一向是呢方面的專家,不過監聽耳機的最強型號都有四年未更新,如今佢地正式宣佈推出新款,以世界先進技術 ...
hobby
【專業耳機】日本SONY 宣佈推出全新專業的錄音室監聽耳機MDR-M1ST ... ... ... ... .. ...
27 Jun 2019