{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 17 Jan 2019
【只放出簡單預告】《捉鬼敢死隊》真正的第三集2020年暑假公映

但凡名作近年總被重拍,不過其實有D名作仲可以有繼續的空間,例如大家細細個睇過的名作捉鬼敢死隊。早前有個超市廣告,內有好多唔同電影出現的車一起駛去超市的停車場,其中一部車正正就是「捉鬼敢死隊」專用的車,大家見到都嘩一聲,回憶湧現,可見捉鬼敢死隊係有一定程度的朋友愛好,值得繼續投資拍落去。連我都睇得出,Sony Pictures當然也睇到巨大商機,所以全新緊接1989年《捉鬼敢死隊2》的新作《捉鬼敢死隊3》即將會係2020年上畫,剛剛發出左首個預告片段,但內容透露的就不太多。

 

如果大家有印象,幾年前係出品過一套劣評如潮的女《捉鬼敢死隊》,當時嘗試用全新女性的角度成班女去捉鬼,結局當然慘過鬼。於是今次新系列的捉鬼敢死隊是直接跟住1988年第二集當成續集第3集去拍攝。女版就已經不入正史。

 

而且是次的《捉鬼敢死隊》會由過去經典的作品的導演Ivan Reitman的兒子Jason Reitman有份子承父作擔任新捉鬼敢死隊的其中一位編劇。Reitman細細個就已經睇住捉鬼敢死隊大,6歲睇住電影拍攝成長。佢表示重拍版係正傳續作,並非如其他的重拍電影般搞reboot,不過新片內嘅事件發生於現代是有承接的意味繼續作品,目前未有公開確認的演員名單。Sony計劃會係今年內開拍,預計新片於2020年暑假上映。

 

《捉鬼敢死隊3》的電影前導預告已公開

 

各位捉鬼敢死隊迷,又是時候召集回來………..新車睇到有無興奮先?

恭喜拿度再奪年終球王寶座!
hobby
【年終賽】費達拿擊敗祖高域,拿度確認五度成年終球王
15 Nov 2019
【新世代火花】第三代《神探俏嬌娃》改朝換代青春上位 如果你有睇過神探俏嬌娃, 過去你喜唔喜歡呢套電影唔重要,可以肯定一樣嘢世界不停運轉長江後浪推前浪,世界冇可能放棄年輕人,年輕人一定會以新嘅面目擔起 ...
hobby
【新世代火花】第三代《神探俏嬌娃》改朝換代青春上位
15 Nov 2019