{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 04 Feb 2019

據最新嘅消息指,英國航空事故調查局已經確認,喺英國海峽嘅海底下發現載有本前往卡迪夫城報到嘅足球員Sala及機師David Ibbotson的失蹤飛機殘骸。

大慨個多星期前,這部載有足球員Sala的私人飛機,喺飛往英國卡迪夫城嘅途中消失於雷達探測之中。隨後當局已經即時派出搜救隊,但未有搵到任何有關飛機嘅物品。

經過幾日嘅搜救後,當局已經放棄繼續搜索,因此Sala的家人發起眾籌搜尋經費,最終獲得唔少球星嘅相助,最終搜索再度進行。

最終,經過一輪搜索後,終於喺海底發現呢部失蹤飛機嘅殘骸,但可惜嘅係暫時仍未發現Sala及機師,只是大部份人都相信Sala及機師已經葬身大海,生存嘅機會已經等於零。

雖然Sala嘅遭遇令人婉惜,但最終能夠尋回失蹤的飛機,亦都可以叫做為Sala及機師的家人了結一個心結。

3
日本Bandai Spriits旗下有條叫「Best Hit Chronicle (意譯:大賣編年史) 」嘅模型系列,顧名思義就係將過往曾經喺日本大賣嘅產品模型化,頭一彈推出初代Playstation及Sega Saturn主機,就已經憑超級高還原度及大量細 ...
hobby
還原度很高 1:1 合咪道杯麵模型!
02 Jun 2020
廠方多年來堅持推出數碼均衡器Equalizer,如今最新推出已達第五代的Accuphase DG-68 Equalizer,用唔用Equalizer從來都係音響受爭議的熱點,但Accuphase迷一向少理,總之生平集齊全套金光閃閃的金仔音響陣就係人生大 ...
hobby
【霸氣金仔】日本Accuphase全新五代目音響Equalizer DG-68修正音場 ... ...
02 Jun 2020