{ SKIP }
文:MenClub 波特先生  圖:互聯網
POSTED ON 11 Feb 2019

祖雲達斯尋晚以3:0擊敗薩斯索羅,繼續大幅拋離領先意甲榜首。不過唔好睇佢地好似大勝對手,事實上佢地並無想像中贏得咁輕鬆,而C朗拿度亦疑似喺比賽中對隊友不滿。

憑住基迪拉喺上半場23分鐘嘅入球,祖記率先取得優勢。不過,比賽發展祖記不斷浪費機會,其中基迪拉多次面前失機,令祖記錯失擴大領先優勢。其後,因門將一次出營判斷失誤,祖記更差啲就比對方扳平。

唔知係咪因為不滿基迪拉嘅表現,C朗喺60分鐘一次禁區外起腳,竟然完全唔係射喺龍門,而係直飛旁邊不遠嘅基迪拉頭部,直接將佢爆頭!

理論上C朗呢一腳射門應該係無心的,但佢射門一刻是否面對龍門佢應該會非常清楚,但最終竟然射爆隊友個頭,又真係令人費解。

而唔知係咪被C朗射到暈,基迪拉幾分鐘後就被換出,然後祖記就迎來爆發,C朗及安利簡恩分別喺70及86分鐘各入一球,鎖定勝局。

又一個冠軍!
hobby
【連續三年】「火箭」上海大師賽再奪冠!
16 Sep 2019
好好享受生活吧!
hobby
【真男人】李宗偉掛拍後終向老婆兌現承諾!
16 Sep 2019