{ SKIP }
文:MenClub 摯樂  圖:互聯網
POSTED ON 15 Feb 2019
【新狼人玩笑】「哈利波特」澄清只是講笑認做新狼人可惜全城期待當真

陪大家一起長大的哈利波特仔Daniel Radcliffe最近宣傳其新作電視劇《Miracle Workers》頻頻出鏡備受關注,不過話題主要圍繞兩個範疇,一個是關於哈利波特系列電影的reboot,另一個就是關於網絡傳得極盛大家都推佢上位飾演新「狼人」電影角色的傳聞,日前,哈利仔開左個還笑說自己正是縮水版狼人,全球影迷就好開心當正佢宣佈角色,結果哈利仔要出來澄清只是講下笑,不過!其實空穴來風,哈利仔深得民心又後生,除了我沒有六尺高矮過原本狼人少少,其實佢才是網上實至名歸新狼人,咪比個機會佢飾演下「麻瓜」世界的英雄狼人…

 

由於Marvel接收FOX的版權後,狼人一角需要找新演員出演。故事的源起是網絡上近日傳出Daniel Radcliffe將接任新狼人演年青版新狼人接班者,之後佢出席宣傳訪問時就講左下面的一個笑話:

There’s going to be a new Wolverine movie in which it starts off with Hugh Jackman being put into a hot wash, and then when he comes out, it’s me. So, yes. I’m very happy to announce that here.

 當時Daniel Radcliffe可能只是作出一個有趣的回應,不過呢個非官方的消息卻唔知點解一發不可收拾,大家都好期待佢飾演新狼人,網上一片改圖熱潮將狼人改成「哈利波特」樣

結果大家熱烈和議之後,哈利仔接受《IGN》訪問時回應呢個玩笑:「講笑有時就是會發生咁樣的事。如果訪問可以吹下水講下自己想演的角色!都唔係幾好玩,因為一次網上亂講野吹下水就招惹禍,搞到網友們一直追問他關於狼人的事情。」而最後,他只能認真澄清「這傳聞不是真的」。

 

就算暫時不是真確,不過如果網上的世界大家都好想哈利仔做狼人,可能真係成功推到佢上位呢!畢竟大家心裡相信,「哈利,你飾演狼人係愛呀」「哈利,你飾演狼人係責任呀」,做啦

 

 

大家又覺得呢個風格嘅三位英雄點樣呢?
hobby
美式X和式 《青之祓魔師》風格的《我的英雄學院》
17 Jun 2019
尼馬今次慘啦...
hobby
【碌落山...】尼馬形象再插水,廣告商有意棄船
17 Jun 2019